Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

VIDEO Seniora z domova dôchodcov prevážali do márnice, keď zamestnanci zažili šok: Ten zdesený pohľad!

(Zdroj: Twitter/Sky News)

ŠANGHAJ - Muž zo Šanghaja prežil hotovú nočnú moru. Jedného dňa zaspal a zobudil sa vo vreci pre mŕtvoly. Niekoľko pracovníkov márnice na neho zdesene pozeralo. Dramatický vývoj udalostí sa na video podarilo zachytiť jednému z prítomných. Muž bol údajne klientom domova dôchodcov.

Minulý týždeň zamestnanci domova dôchodcov Xinchangzheng v čínskom Šanghaji nahlásili úmrtie jedného zo svojich klientov. Ako sa ale neskôr ukázalo, muž bol v skutočnosti nažive. Videozáznam zachytený jednou z prítomných osôb ukazuje, ako sa pracovníci márnice pozreli do vreca pre mŕtvoly a uvedomili si hroznú chybu. "Je nažive! Videli ste to? Je nažive," kričí jeden z pracovníkov. "Už ho nezakrývajte," poznamenal ďalší. Seniora následne previezli do nemocnice, kde ho ošetrili a stabilizovali. 

Vyhlásiť živého človeka za mŕtveho je prekvapivo bežný jav. V roku 2014 bola 91-ročná Poľka vyhlásená za mŕtvu. O pár hodín neskôr sa zobudila v márnici, pretože jej bola zima. Vo februári toho istého roku boli koroneri v Mississippi prekvapení, keď 78-ročný muž začal kopať do vreca pre mŕtvoly, v ktorom sa nachádzal. 

Pri jednom obzvlášť znepokojivom incidente v roku 2018 bol podľa miestnych novín La Voz de Asturias nájdený španielsky väzeň Gonzalo Montoya Jiménez v bezvedomí vo svojej cele. Krátko nato ho traja lekári vo väznici vyhlásili za mŕtveho, pričom nezistili žiadne známky života. Jeho telo bolo zbalené a následne premiestnené do márnice v Inštitúte právnej medicíny v Oviede, kde ho pripravili na pitvu. Jeho rodina bola dokonca informovaná, že zomrel. Našťastie, krátko pred vykonaním pitvy, 29-ročný muž začal javiť známky života. Previezli ho na jednotku intenzívnej starostlivosti do neďalekej nemocnice, kde sa zotavil natoľko, že mohol rozprávať. Mohlo ísť o katalepsiu. Príznaky tohto stavu zahŕňajú stuhnutosť, neschopnosť reagovať a stratu kontroly nad svalmi, ako aj spomalenie životne dôležitých telesných funkcií ako dýchanie. Katalepsia je sama o sebe príznakom epilepsie, ktorú as zažil Jiménez. 

Viac o téme: MŕtvolaMárnicaŠanghaj
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu