Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

VIDEO Návštevníci parku pozreli na strom a premkla ich hrôza: Tak skoro sa tam nevrátia!

Frick Park
Frick Park (Zdroj: Youtube/CBS Pittsburgh)

PITTSBURGH - Viacero ľudí počas prechádzky v jednom z verejných parkov v americkom Pittsburghu nahlásilo výskyt obrovského hada, ktorý visel zo stromu. Boli poriadne vystrašení a nemožno sa im čudovať. Úrady ale ubezpečujú, že nešlo o jedovatý druh a čoskoro ho premiestnia na iné miesto.

Pracovníci pittsburghského úradu pre starostlivosť a kontrolu zvierat dostali minulý štvrtok hlásenie o tom, že v parku Frick sa nachádza had. Bol obmotaný okolo konára jedného zo stromov. Odborníci spočiatku nevedeli zistiť, o aký druh ide, preto varovali verejnosť, aby sa mu vyhýbali. Nakoniec vysvitlo, že nešlo o jedovatého jedinca, ktorý by predstavoval nebezpečenstvo. "Ďakujeme expertom na plazy z Pittsburghskej Zoo a akvária, ktorí hada identifikovali ako užovku čiernu," informovali úrady. 

Hoci sa tento druh bežne nevyskytuje v parkoch, v tejto oblasti ho možno občas nájsť. Podľa odborníkov je dokonca veľmi prospešný pre tamojšie životné prostredie. Užovka čierna je najväčším druhom hada vyskytujúcim sa v Pennsylvánii. "Zvyčajne sa vyskytujú vo vidieckych oblastiach, ale ako vidíme, občas zablúdia aj do mesta," uviedol Henry Kacprzyk z miestnej zoologickej záhrady. 

Najhoršie, čo vraj môžu užovky čierne spraviť, je uhryznúť vášho psa. V tom prípade sa odporúča oblasť uhryznutia umyť mydlovou vodou a následne potrieť antibiotickou masťou. Odborní pracovníci plánujú v najbližších dňoch hada z parku odstrániť a previezť do iného prostredia, pre jeho vlastnú bezpečnosť aj pohodlie návštevníkov. 

Viac o téme: ParkHadUžovka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu