Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

VIDEO Synova hračka sa zmenila na nebezpečný úkryt: Z toho, čo v nej našla, matku zachvátil strach!

Matku najprv zachvátila panika
Matku najprv zachvátila panika (Zdroj: TikTok/Emma Chong)

SYDNEY - Horúce chvíľky zažila matka z austrálskeho Queenslandu, keď jej sedemročný syn Chase našiel v jednej zo svojich hračiek stočeného jedovatého hada, napísal spravodajský server news.com.au.

VIDEO Muž si uľavoval na WC, keď mu zrazu niečo narazilo do zadku: Pozrel do misy a utrpel šok

Chlapec objavil pakobru štíhlu vo vnútri svojej detskej kuchynky. Pakobry štíhle sú rýchlo sa pohybujúce jedovaté hady, ktorých uštipnutie síce nie je pre človeka smrteľné, ale je veľmi bolestivé a môže spôsobiť lokálne opuchy. Chase sa pri objavení hada vydesil a zavolal matku, ktorej sa napriek šoku podarilo hada odchytiť a vypustiť späť do voľnej prírody.

S blížiacou sa zimou začínajú byť studenokrvné plazy v chladnejších austrálskych štátoch, ako je Tasmánia, Viktória a južná časť Nového Južného Walesu, menej aktívne. Ale v Queenslande, kde aj v zime zostáva teplé podnebie, radia odborníci na odchyt hadov, aby obyvatelia zostávali ostražití.

"Hady sa neukladajú na zimný spánok," povedal William Pledger, ktorý pracuje pre odchytovú službu. "Na rozdiel napríklad od medveďov, ktoré sa uložia a pol roka nevylezú z brlohu, hady môžu byť aktívne kedykoľvek, keď je teplá zima. A v Queenslande môžu byť aktívne celý rok."

Viac o téme: HadHračkaPakobra
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu