Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Boháč spáchal samovraždu: Trpel vážnymi príznakmi po prekonaní covidu, najmä týmto jedným

Kent Taylor Zobraziť galériu (2)
Kent Taylor (Zdroj: SITA/AP/Ron Bath/Texas Roadhouse)

LOUISVILLE - Kent Taylor, zakladateľ a generálny riaditeľ reťazcov predávajúcich steaky, po prekonaní COVID-19 bojoval s dlhodobými následkami choroby. Jeho trápenie zašlo tak ďaleko, že si dobrovoľne vzal život. Podľa informácií od rodiny trpel problémom, ktorý zažívajú napríklad vojaci vo výslužbe.

Zakladateľ spoločnosti Texas Roadhouse, Kent Taylor (†65), spáchal minulý štvrtok samovraždu. Stalo sa tak po tom, čo už dlhšie nedokázal znášať následky po prekonaní ochorenia COVID-19. Jeho najbližší uviedli, že pred smrťou veľmi trpel. "Po boji s príznakmi súvisiacimi s post-COVID, vrátane silného tinnitu, si tento týždeň Kent vzal život. Tvrdo bojoval ako bývalý šampión na trati, ktorým bol, ale utrpenie, ktoré sa v posledných dňoch veľmi zintenzívnilo, sa stalo pre neho neúnosným," uvádza sa v oficiálnom vyhlásení rodiny. 

Taylora našli na jeho pozemku neďaleko Louisville, orgány činné v trestnom konaní vylúčili cudzie zavinenie. "Kent rád pomáhal ostatným. Naposledy sa zaviazal financovať klinickú štúdiu na pomoc príslušníkom armády, ktorí tiež trpia tinnitom (šelesť v ušiach, pozn. red.)," uviedli pozostalí. Tinnitus znamená šelesť v ušiach, je to stav, ktorý spôsobuje zvonivé, bzučivé, pískavé či iné zvuky v uchu. Môže narušiť spánok, ovplyvniť pracovný a spoločenský život človeka a prudko zvýšiť riziko depresie alebo úzkosti. 

Boháč spáchal samovraždu: Trpel
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

KORONAVÍRUS Ivan (50) trpel dlhodobým covidom: Hororová spoveď, nič hroznejšie v živote nezažil!

Podľa Amerického ministerstva pre záležitosti veteránov od roku 2018 takmer dvom miliónom veteránov diagnostikovali tinnitus. Nedávny výskum odhalil, že 40 percent ľudí, ktorí trpeli tinnitom, uviedlo, že ich stav sa zhoršil s nástupom príznakov typických pre COVID-19.

Viac o téme: KoronavírusTinnitusCOVID-19Kent TaylorDlhodobý covid
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu