Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Kuriózny čin pastora na protest proti koronavírusovým opatreniam: FOTO Aby mohol otvoriť kostol, premenil ho na...

Argentínsky pastor hral v kostole čašníka, aby ho mohol otvoriť
Argentínsky pastor hral v kostole čašníka, aby ho mohol otvoriť (Zdroj: Twitter/Federico Picchio)

BUENOS AIRES – V argentínskom meste San Lorenzo usporiadali minulý týždeň nezvyčajný protest proti koronavírusovým opatreniam, keď sa v tamojšom kostole veriaci v rúškach usadili k stolom ako v reštaurácii a pastor s niekoľkými ďalšími ľuďmi sa obliekli ako čašníci. Na táckach ale neroznášali pivo, ale bibliu. Informoval o tom denník The Guardian.

„Prišli sme takto oblečení a s podnosmi, pretože je to, zdá sa, jediný spôsob, ako vám môžeme servírovať slovo Božie,“ uviedol akciu pastor evanjelického kostola Daniel Cattaneo.

Čítajte aj: Našiel truhlu plnú zlata a drahokamov! Neuveríte, ako šťastlivec zistil, kde leží poklad

Vedenie argentínskej provincie Santa Fe totiž minulý týždeň v rámci uvoľňovania opatrení zavedených kvôli koronavírusu povolilo otvorenie barov i obchodov, ale do kostola smie na omše stále len maximálne desať ľudí.

„Chceme len uplatniť naše ústavné právo na vyznanie viery, bary a obchody môžu otvoriť, tak prečo diskriminujú nás?“ povedal miestnym médiám pastor Cattaneo, ktorý akciu zorganizoval.

V nedeľu sa konali v argentínskom meste San Lorenzo ďalšie akcie pod heslom Que Abran Los Templos (Nech otvoria chrámy). Veriaci sa popoludní zhromaždili na lúke v autách, podobne ako teraz v čase pandémie covidu-19 cestovali ľudia do autokín.

Viac o téme: ProtestArgentínaVeriaciKoronavírusPastor
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu