Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Zabudnite na letnú dovolenku, ako ju poznáte! Slová ministra vás totálne schladia

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: Youtube/CBS Boston)

BERLÍN - Ľudia sa podľa nemeckého ministra zahraničia Heika Maasa musia pripraviť na to, že letná dovolenka bude výrazne iná než tá, na akú boli doteraz zvyknutí. Obmedzenia kvôli koronavírusu ich totiž budú čakať všade. Maas to uviedol v pondelok po videokonferencii s desiatimi európskymi kolegami.

Ľudia na celom svete sa pýtajú, ako to bude v lete s dovolenkami. Budú môcť vycestovať do zahraničia bez obáv z infikovania? V ktorých krajinách budú platiť aké opatrenia? Odpovede na tieto a mnohé iné otázky sa zrejme dozvieme v najbližších týždňoch či mesiacoch. Nemecký minister Maas má v tom ale jasno už teraz. "Nemôžeme si robiť ilúzie o tom, že sa vrátime do normálu. Všade budú platiť obmedzenia - na plážach, v reštauráciách, centrách miest. Na to sa človek musí pripraviť a taktiež musí rátať s tým, že tohtoročná dovolenka bude mať len málo spoločné s tou, ktorú poznáme," vyhlásil.

Zabudnite na letnú dovolenku,
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Getty Images)

Už sa tešíte na leto a kúpaliská? Experti vás schladia, na radovánky v bazéne tento rok zabudnite!

Šéf nemeckej diplomacie v pondelok rokoval s desiatimi kolegami zo štátov, do ktorých Nemci, ale aj mnohí Slováci, radi jazdia na dovolenky, aby sa spoločne pokúsili skoordinovať otváranie hraníc. Konkrétne išlo o Španielsko, Taliansko, Grécko, Rakúsko, Chorvátsko, Portugalsko, Slovinsko, Maltu, Cyprus a Bulharsko. Podľa Maasa je dôležité postup koordinovať, aj keď pravidlá v rôznych krajinách môžu byť rôzne. Každopádne je nevyhnutné zaistiť bezpečnosť pre turistov aj miestnych obyvateľov. Obchodné záujmy musia byť podriadené zdravotným otázkam. 

Zabudnite na letnú dovolenku,
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Getty Images)

V Nemecku platí do 14. júna bezprecedentné varovanie pred cestami do celého sveta. Minister zahraničia počíta s tým, že sa po tomto dátume zruší a bude nahradené odporúčaniami, prípadne varovaniami, ktoré sa už budú týkať len jednotlivých štátov. 

Viac o téme: DovolenkaKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu