Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

TOP kuriozity za rok 2018: Pracovníci konzulátov riešili upírov v Poľsku či vegetariánske klobásy

Ilustračné foto Zobraziť galériu (4)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

LONDÝN - Pracovníci britských konzulátov tento rok čelili poriadne kurióznom otázkam. Ľudia sa s nimi okrem iného chceli poradiť aj o upíroch, vegetariánskych klobásach, či ženách, ktoré by sa chceli vydať. O bizarných telefonátoch informovalo britské ministerstvo zahraničia v snahe pripomenúť, že na jeho konzuláty by sa ľudia mali obracať skôr v serióznejších záležitostiach.

Na výskyt upírov v Poľsku sa pýtal muž, ktorého zarazilo, že jeho online-ová priateľka sa pred prvou schôdzkou tvárou v tvár zaujímala o to, akú má krvnú skupinu.

Kuriozity
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Getty Images)

A presnú otváraciu dobu britského diplomatického zastúpenia v Dillí si prial poznať volajúci, ktorý začul, že tam vraj možno kúpiť vegetariánske klobásy. Do rozpakov priviedol konzulárnych úradníkov aj muž, ktorý sa dožadoval zoznamu žien v Argentíne, z ktorého by si vybral svoju nastávajúcu.

Kuriozity
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Getty Images)

Prehľad kuriozít je ale podstatne dlhší. Nechýba telefonát muža, ktorý sa chcel poradiť o možnosti, ako v Bangkoku nezaplatiť za masáž, pri ktorej zaspal, či žiadosť o zabezpečenie vstupeniek na stretnutie s pápežom vo Vatikáne. Na Kanárskych ostrovoch sa istý turista domáhal pomôcť s výmenou hotelovej izby, pretože do tej, v ktorej bol ubytovaný, prenikla mačka a vyčúrala sa v posteli. V Spojených štátoch ktosi chcel vedieť, ktorý súťažný pár bol predchádzajúcej noci vyradený v televíznej tanečnej súťaži.

Kuriozity
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Getty Images)

Ministerstvo zahraničia neupresnilo, aký podiel majú kuriozity na viac ako 330.000 telefonátoch, ktoré jeho konzulárna služba tento rok prijala. Zdá sa však, že britské konzuláty mali dosť serióznej práce: okrem iného vydali cez 29.600 náhradných cestovných dokladov, zaoberali sa viac ako 3400 ľuďmi, ktorí boli hospitalizovaní, a zaujímali sa o prípady 4900 britských občanov, ktorí boli v zahraničí zatknutí.


Čítajte aj: Šesť najjednoduchších rád, ako dosiahnuť veľkú ZMENU v novom roku: Tretia bude výzvou!


Hovorca britskej diplomacie, ktorého citovala spravodajská stanica BBC, na záver s poľutovaním potvrdil, že pracovníci konzulátu nie sú schopní poradiť ohľadom upírov, nepriateľských mačiek či tanečných súťaží, a taktiež im stále chýba kapacita ponúkať vegetariánskej klobásy. Zároveň uistil, že britské zastupiteľské úrady vrátane konzulátov sú pripravené urobiť maximum pre britských občanov, ktorí sa skutočne ocitnú v núdzi.

Viac o téme: AnglickoKonzulátKuriozity
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu