Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Záhada vyriešená: Vydesení rakúski šoféri v dopravnom chaose, z neba padali mŕtve vtáky

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/AP)

VIEDEŇ - Na rakúskej diaľnici A2 medzi Inzersdorfom a Vösendorfom sa minulý týždeň tvorili kolóny áut. Zmätení vodiči nevedeli, čo sa to nad ich hlavami deje. Na cestu odrazu začali padať telá vtákov a nejeden zo šoférov mal dojem, že je svedkom paranormálnej prírodnej katastrofy.

Podľa rakúskych médií išlo predovšetkým o škorce, ktoré minulý týždeň v piatok začali z neba padať na vozovku. Radovo možno hovoriť o desiatkach vtákov, ktoré na diaľnici spôsobili dlhú dopravnú kolónu.

Zázrak evolúcie: Vtáky sa prispôsobili najhoršej katastrofe v dejinách

Hromadná smrť vtákov je pre odborníkov záhadou. Vtáky totiž poväčšine nemali žiadne vonkajšie zranenia, nezomreli teda po zrážke s dopravným prostriedkom. Prípad skomplikovala skutočnosť, že uhynuté vtáky z cesty odviezli priamo do krematória pre mŕtve zvieratá a nebola vykonaná žiadna pitva.

Ornitológovia však predpokladajú, že boli vtáky opité po konzumácii množstva skvasených jesenných plodov, pravdepodobne hrozna. Tým pádom škorce strácali orientáciu a dostali sa do kolízie s autami. S podobným prípadom sa odborníci stretli aj v roku 2006, keď húf opitých vtákov narazil do stien domu.

Záhada vyriešená: Vydesení rakúski
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: TASR/AP)

 

Viac o téme: AlkoholDiaľnicaŠkorceKŕdeľ vtákov
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu