Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Švajčiarski farmári riešia mysterióznu smrť kráv: Rozbehli sa k útesu a spáchali samovraždu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/Milan Kapusta)

LEVRON – Hoci to znie zvláštne, kravy zo švajčiarskej oblasti Valais zrejme spáchali hromadnú samovraždu. Stádo 12 kráv dobrovoľne ukončilo svoj život skokom z útesu. Jednej z kráv sa pád z 50-metrovej výšky podarilo prežiť s početnými zraneniami.

Farmári sa obávajú, že zvieratá mohol ku krajnému riešeniu dohnať neznámy dravec. Kravy sa možno zľakli a nevyhodnotili správne nebezpečenstvo pri páde z 50-metrovej výšky pri obci Levron, informoval La Nouvelliste. Dvanásť kráv zo stáda po skoku zomrelo a trinásta prežila – pravdepodobne kvôli tomu, že spadla na ostatné.

Mladík letel domov so svojím psom: Späť ho dostal polomŕtveho, šokujúce FOTO

Smrť kráv farmári súhrnne vyčíslili na škodu v hodnote 20-tisíc frankov (18 422 eur). Kravy patrili niekoľkým majiteľom, ale pásli sa na spoločnom pozemku. Podľa farmárov bolo ich správanie veľmi nezvyčajné a pravdepodobne ich k nemu donútilo hroziace nebezpečenstvo.

Kravy sa podľa odborníkov nesprávajú ako ovce a pri pocite ohrozenia nenasledujú stádo, ale zvyknú sa v priestore rozptýliť. Rozrušiť ich mohol vlk, rys, ale aj pes. Podľa farmárov je veľmi nepravdepodobné, že by kravy skočili dolu bez vonkajšieho nátlaku. Podľa švajčiarskych médií nemala žiadna z kráv zranenie spôsobené predátorom a farmári teraz apelujú na verejnosť, aby ich informovala o akomkoľvek svedectve týkajúceho sa incidentu.

 

Viac o téme: Hromadná samovraždaKravyZáhadná smrť
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu