Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Budete mať na dôchodku dvakrát viac sexu? Odpoveď vám prezradí matematický fenomén

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

LONDÝN - Chcete vedieť, či budete mať sex aj vo vysokom veku? Matematika vám dá jasnú odpoveď! Podľa odborníkov je dobré pozerať sa na sexuálny život cez čísla a jednoducho si vypočítať, akú máte pravdepodobnosť, že budete v posteli podávať stále dobré čísla.

Podľa britských výskumníkov z Medzinárodného centra dlhovekosti súvisí dobrá matematická gramotnosť vo vyššom veku so sexualitou. Tí osemdesiatnici, ktorí rátajú ako drak, majú podľa vedcov kvalitnejší sexuálny život, a to dokonca dvojnásobne!

Potvrdené! Čísla mladým Slovákom neveštia nič dobré: Na dôchodok zabudnite

Experti si všimli, že ľudia, ktorí aj vo vyššom veku rozumejú percentám, zlomkom, úrokom a hospodáreniu s financiami, vyhrali aj vyššie sexuálne skóre. Ukázalo sa, že matematicky zdatní jedinci mali takisto neporovnateľnejšie vyššie úspory v domácnosti oproti menej ekonomicky gramotným. Štyrikrát pravdepodobnejšie si totiž odkladali nejakú rezervu aj na dôchodok.

Fenomén môže mať dve vysvetlenia

Až 79 percent dobrovoľníkov, ktorí správne odpovedali na štyri alebo päť matematických otázok,  malo v predchádzajúcom roku nejakú sexuálnu aktivitu. Z tých, pre ktorých bola matematika ťažkým orieškom, sa posteľným aktivitám venovalo len 41 percent dôchodcov. Takmer polovica sedemdesiatnikov (49 percent), ktorí na otázky dokázali odpovedať bez väčšieho trápenia, bola sexuálne aktívna oproti 28 percentám tých, ktorí s otázkami horko-ťažko bojovali.

Matematik zo Slovenska dostal svetový nápad: Jeho mobilná aplikácia urobí génia z každého!

Podľa vedcov môžu byť za týmto fenoménom dve vysvetlenia. Prvé by hovorilo o tom, že ľudia s lepšími kognitívnymi schopnosťami sú všeobecne aktívnejší až do vysokého veku. Druhé by sa týkalo vrodeného osobnostného rysu, resp. zvedavosti a otvorenosti voči skúsenosti.

Budete mať na dôchodku
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: thinkstock.com)

Viac o téme: MatematikaSeniorSexualita
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu