Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Mladík (28) si v Tescu kúpil slaninu: Veľký priekak, písal sťažnosť, legendárna odpoveď

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: Thinkstock.com)

LONG EATON - Nezriedka sa stáva, že obchodné reťazce v snahe maximalizovať svoj zisk, jemne povedané, zavádzajú zákazníkov, no pravdou je, že ani nakupujúci nie sú vždy bez viny. Tentokrát to jeden so svojou sťažnosťou prehnal a teraz je všetkým akurát tak na smiech.

Ben Thomas dostal nedávno chuť na slaninu, tak si ju išiel kúpiť do miestnej pobočky obchodného reťazca Tesco v anglickom grófstve Derbyshire. Kúpil jedno balenie, v ktorom malo byť sedem plátkov tejto bravčovej pochúťky, no narátal ich tam iba šesť. Mladíka to veľmi rozhorčilo, tak sa rozhodol vyliať si srdce na Facebooku. A bol to veru poriadne emocionálny príbeh. Najprv rozjímal nad samotným počtom slaniny.

"V nedeľu ráno si vždy robíme na raňajky sendviče so slaninou. Ale minulú nedeľu som s hrôzou zistil, že žiadnu doma nemáme. Pomyslel som si, veď len zbehneš do najbližšieho Tesca a kúpiš ju. A tak sa aj stalo. Pri pokladni si pozerám účet a čítam "sedem údených plátkov slaniny". V duchu som sa zasmial, pretože je to zvláštne číslo pre balenie slaniny. Áno, týždeň má sedem dní a aj hriechov môže byť sedem, ale nie je to veľký počet, pokiaľ ide o kúsky slaniny. Ako uvarím sedem kúskov slaniny? Ja si dám štyri a moja polovička tri?"

Mladík (28) si v
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Thinkstock.com)

No ešte väčší šok dvadsaťštyriročný Ben utrpel po tom, ako prišiel domov. Tam totiž zistil strašnú pravdu. Jeden plátok slaniny chýbal. "Pozrel som sa na tanier, potom na balenie, na tanier a opäť na balenie. Bolo tam ale len šesť kúskov! Nemohol som tomu uveriť! Poníženie! Zavolal som do kuchyne moju priateľku, ale netvárila sa, že chápe, čo jej chcem povedať. Milé Tesco, keď si kupujem balenie slaniny, na ktorom je napísané sedem kúskov, očakávam, že v ňom bude nie päť, šesť, ani osem plátkov, ale sedem! Chcel som sedem kúskov slaniny a ostal som veľmi sklamaný. Na dôkaz pripájam aj fotografiu a čo, čo chcem vedieť, je, čo do pekla mienite robiť s týmto krutým aktom zrady," pokračoval Thomas v opise problému, ktorý mu minimálne pokazil deň.

Mladík (28) si v
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Thinkstock.com)

Prehnaná reakcia nespokojného zákazníka sa rýchlo začala šíriť na internete, doteraz ju zdieľalo už takmer 10 tisíc ľudí. Až sa dostala k predstaviteľom Tesca. Tí zareagovali promptne a najmä veľmi vtipne, na rozdiel od Thomasa.

"Znie to tak, akokeby ste v nedeľu ráno prešli celou škálou emócií. Ako priaznivec slaniny, podobne ako Vy, chápem Váš šok, sklamanie a nefalšovaný hnev zo zistenia, že v dotyčnom balení bolo len šesť plátkov slaniny. Môžete mi, prosím, v súkromnej správe poslať Vaše celé meno, adresu a adresu prevádzky, v ktorej ste slaninu kúpili? Taktiež mi, prosím, pošlite fotku čiarového kódu tovaru, kód šarže a dodávateľa, aby sme Vám mohli vrátiť peniaze. Mohol by som Vaše osobné údaje posunúť nášmu dodávateľovi? Pretože je možné, že Vás budú chcieť ihneď kontaktovať. S pozdravom Jamie, zákaznícky servis."

 

Po úžasnom  rande jej napísal zdrvujúci list: Jediná chybička krásy, aby bola na ocot

Bena odozva reťazca, ktorú lajkovalo viac ako 45 tisíc užívateľov, ohromila. Je si vedomý toho, že jeho reakcia bola neprimeraná, ba až prehnaná, no vraj chcel len napísať niečo vtipné a pobaviť priateľov. Nuž, pobavil.

Viac o téme: ListSlaninaTesco
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu