Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Povyk v konzervatívnej Číne: Fotograf nafotil holú modelku v Zakázanom meste!

Je to umenie? Zobraziť galériu (3)
Je to umenie? (Zdroj: profimedia.sk)

PEKING/LONDÝN - Bývalý cisársky palác v čínskom Zakázanom meste sa nechcene stal stredobodom pozornosti sociálnych médií. A to nie preto, že by sa v ňom odohrávalo nejaké významné kultúrne podujatie, ale preto, že poslúžil ako kulisa pre pornografiu.

Kontroverzného fotografa obvinili z "rúhania" po tom, čo urobil snímky nahej ženy, ktorá sa v rôznych polohách prezentuje pri cisárskom paláci. Wang Dong nemal zábrany odhaliť takmer všetky zákutia modelky, ktorá napríklad sedí na starobylej pamiatke s roztiahnutými nohami.

Po zhliadnutí záberov sa však spustila vlna protestov na sociálnych sieťach. Tisíce užívateľov vyčítali Wangovi jeho neúctu k dávnym tradíciám a že v mene umenia zašiel príliš ďaleko. Fotograf stále trvá na tom, že ho pri jeho práci nikto nemohol vidieť, a tak ani nikoho nepohoršoval.

Palácové múzeum, ktoré sa nachádza v Zakázanom meste, je obľúbenou destináciou turistov a často ho navštevujú aj deti. Vedenie múzea sa zatiaľ k fotografiám nevyjadrilo. Keďže sa však nikto na počínanie fotografa nesťažoval, ani ho neprichytil pri čine, je nepravdepodobné, že by mu hrozili nejaké sankcie.

Povyk v konzervatívnej Číne:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Povyk v konzervatívnej Číne:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu