Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Turistov zo Západu zatkli ako zločincov: Veľký poplach kvôli FOTO na posvätnom mieste!

Fotografia ich usvedčila!
Fotografia ich usvedčila! (Zdroj: Facebook/Emil Kaminski)

KOTA KINABALU - Bez toho, aby ste poznali kultúrne zvyklosti či pravidlá, alebo aspoň zákony v danej krajine, do vzdialených končín radšej necestujte. Mohlo by sa vám to vypomstiť podobne, ako skupinke turistov, ktorých v Malajzii zatkli za obnažovanie sa na posvätnej hore a obvinili ich z vyvolávania zemetrasenia!

Malajzijská polícia uviedla, že zadržala skupinu podozrivých zo Západu, ktorí sa fotografovali obnažení na hore miestnymi považovanú za posvätnú. Navyše, len pár dní pred fotením na tomto území kvôli zemetraseniu zahynulo 18 horolezcov, uvádza The Telegraph s tým, že medzi zadržanými turistami bola aj jedna 24-ročná Britka.

Povyk v konzervatívnej Číne: Fotograf nafotil holú modelku v Zakázanom meste!

„Polícia získala v utorok súdny príkaz na štvordňové zadržanie cudzincov kvôli neslušnému správaniu,“ vysvetlil policajný komisár Jalaluddin Abdul Rahman z malajzijského štátu Sabahu. Podľa jeho ďalších slov zadržaným hrozí, že budú súdení miestnym súdom. Ostatnými zatknutými majú byť dvaja súrodenci z Kanady a Holanďan.

Mount Kinabalu. Time of my life.

Posted by Emil Kaminski on 7. červen 2015

 

Na vrchole hory mali aj močiť!

Turisti, na ktorých vydali zatykač, mali byť súčasťou skupinky asi desiatich ľudí, ktorí sa vyzliekli a pózovali na vrchole hor  Kanibalu už 30. mája v rámci novodobého trendu nahých selfies na známych miestach. Ich počínanie však miestnych obyvateľov nahnevalo a obávajú sa, že mohli horu rozhnevať a privolať tak zemetrasenie, ktoré územie zasiahlo pred pár dňami. Podľa udania tiež na hore mali turisti močiť.

„Štyroch z nich sme zadržali a po zvyšných šiestich pátrame,“ dodal policajný komisár. Skupina zadržaných sa objavila v médiách v stredu . Na sebe mali okrem pút aj fialové väzenské uniformy a v cele by mali ostať až do soboty.

Zemetrasenie o sile 6,0 stupňa spôsobilo na hore Kinabalu, ktorá meria 4095 metrov, mohutné zosuvy pôdy a pády balvanov. Zo svahu sa po otrasoch samo alebo s pomocou sprievodcov a záchranárov dostalo do bezpečia vyše 130 ľudí, ktorí tam zostali kvôli nepriechodnosti zostupovej trasy viac ako deň uväznení.

Viac o téme: Kanibalu
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu