Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Keď majú politici rozum v trenkách: Najväčšie sexuálne škandály svetových vodcov!

M. Monroe a J.F.K. si boli veľmi blízki Zobraziť galériu (3)
M. Monroe a J.F.K. si boli veľmi blízki (Zdroj: genius.com)

PARÍŽ - Od Cézara po Napoleona, Johna F. Kennedyho až po Silvia Berlusconiho, od Kleopatry po Katarínu Veľkú - dejiny sú plné historiek o sexuálnych eskapádach politikov a svetových vodcov. Pozrime sa bližšie na niektoré z nich.

Moc a nenásytný sexuálny apetít sú často vnútorne prepojené, ako dokazuje často veľmi detailný opis v rámci procesu s bývalým šéfom Medzinárodného menového fondu (MMF) Dominique Strauss-Kahnom, ktorý je obvinený z kupliarstva. "Od úsvitu vekov bolo na moci niečo erotické. Moc účinkuje ako viagra," povedal psychoanalytik Jean-Pierre Winter.

Tí, ktorí sa pustia do dobývania moci, majú často podobné povahové vlastnosti, poznamenal Jean-Pierre Friedmann, ďalší psychoanalytik a autor dvoch kníh na túto tému. "Svojim ambíciám veľa obetovali. Sú narcistickí a megalomanskí. Myslia si, že na nich stojí svet, že ovládajú ostatných. A želajú si, aby im ostatní podliehali, boli submisívni," dodal.

César zbieral sexuálne dobrodružstvá, Napoleon nedokázal sám stráviť jedinú noc a svojho vrchného kancelára Talleyranda poveril, aby mu zháňal ženy do postele. Francúzsky kráľ Henrich IV. prezývaný "veľký milovník" mal zas zhruba sedemdesiat mileniek.

Nie je to tak dávno, čo svet obdivoval charizmatického prezidenta Johna F. Kennedyho. Potom však vyšla najavo jeho neukojiteľná vášeň pre sexuálne dobývanie. A bývalý americký minister zahraničia Henry Kissinger sa nechal počuť, že "moc je to najsilnejšie afrodiziakum".

Jednou z Kennedyho mileniek bola aj americká herečka Marilyn Monroe
Zobraziť galériu (3)
Jednou z Kennedyho mileniek bola aj americká herečka Marilyn Monroe  (Zdroj: genius.com)

Bývalý taliansky premiér, teraz osemdesiatročný Silvio Berlusconi, sa svojimi sexuálnymi výbojmi nijako netajil; táto vášeň ho však nakoniec priviedla k sedemročnému trestu väzenia a zákazu výkonu verejnej funkcie za to, že spal s neplnoletou prostitútkou. Odvolanie ho však zbavilo viny.

Berlusconi a jeho maloletá milenka Ruby
Zobraziť galériu (3)
Berlusconi a jeho maloletá milenka Ruby  (Zdroj: fanpage.it)

A potom je tu Strauss-Kahn, ktorého k nebu sa vzpínajúcu kariéru a prezidentské ambície pred takmer štyrmi rokmi zastavilo obvinenie zo sexuálneho napadnutia, ktoré proti nemu vzniesla chyžná newyorského hotela. Tento prípad sa síce neskôr vyriešil, no momentálne 65-ročný Strauss-Kahn stojí pred súdom v severofrancúzskom meste Lille, pretože čelí obvineniu, že bol zapojený do kupliarskeho gangu. Podozrenie mu vyniesla účasť na sexuálnych orgiách s prostitútkami, hoci sa obhajuje tým, že netušil, že ide o platené aktérky pohlavných hrátok.

Ovšem prepojenie moci a sexu nie je len výsadou mužov. Napríklad ruská cárovná Katarína Veľká, rovnako ako ďalšie mocné ženy, bola známa tým, že mala veľa milencov. Tieto "Amazonky sú rovnako sexuálne hyperaktívne ako muži", uviedol Friedmann. V novembri 2012 bývalá francúzska ministerka zdravotníctva Roselyne Bachelotová pripustila v rozhlasovom rozhovore, že "sex je nesmierne dôležitý a vo veľkej miere ovplyvňuje politiku".

Katarína Veľká
Zobraziť galériu (3)
Katarína Veľká  (Zdroj: Wikipedia)

Podľa Friedmanna existuje odveké spojenie medzi sexom a mocou. "Muži bývali zvyknutí bojovať, aby zistili, kto je najsilnejší. A víťaz potom priťahoval ženy. V tom sme ako zvieratá," vysvetlil. Moc a sex podľa neho súvisia s rovnakými hormónmi - endorfínmi, známymi tiež ako hormóny šťastia. Tie sa vyplavujú napríklad pri intenzívnom cvičení - je jedno, či v telocvični alebo posteli.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu