Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Mladá speváčka (22) trpí neuveriteľnou chorobou: Trápi ju príšerný smrad!

Cassie Gravesová Zobraziť galériu (3)
Cassie Gravesová (Zdroj: Foto: Facebook)

LONDÝN - Mladá talentovaná speváčka Cassie Gravesovú (22) trpí vzácnym syndrómom. Keď sa spotí, zapácha ako zdochnutá ryba. Čo je ešte horšie, ako hnijúce mäso páchne aj jej dych, vlasy a pokožka. Trpí vzácnou chorobou a smutné je, že sama seba necíti, preto sa musí spoliehať na rodinu a priateľov, ktorí ju na nepríjemný zápach upozorňujú.

"Smrdím ako ryba," hovorí mladá speváčka pre denník Daily Mail. Choroba spôsobuje, že jej dych a pot zapáchajú ako hnijúce mäso. Pre ňu neplatí žuvať extra silnú mätu alebo žuvačku pre svieži dych.  

Dievčina trpí trimethylaminúriou, ide o vzácnu metabolickú poruchu, kde telo nemôže štiepiť trimetylamín, ktorý sa nachádza v niektorých potravinách. Porucha spôsobuje chemický proces v tele pred tým, než sa uvoľní pot, moč a dych. Všetko je poznačené silným rybím zápachom. Ľuďom trpiacim týmto syndrómom chýba enzým, ktorý odbúrava niektoré aminokyseliny. Preto dochádza k nepríjemnemu pachu. 

"Poznáte zápach, keď idete na trhu s potravinami a sú tam hnijúce ryby? Tak presne ja voniam,“ opisuje Cassie a dodáva: „Vychádza to z mojej kože a vlasov. Potím sa a nezáleží na tom, ako často sa sprchujem. Jednoducho sa toho nemôžem zbaviť.“

Mladá speváčka (22) trpí
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Foto: Facebook)

"Boli časy, keď som sa cítila tak zle, že moja mama nechcela, aby som chodila do školy. Nechcela, aby ma šikanovali ostatné deti,“ spomína si mladá speváčka. Jej nepríjemný zápach ako prvá spozorovala sestra, keď mala Cassie tri roky. "Moja mama predpokladala, že sestra je len nevrlý starší súrodenec a ignorovala ju. Avšak postupne sa zápach stal tak silný, že to už nikto nemohol poprieť."

Ako Cassie hovorí, najhoršie na tom je, že sama sa vôbec necíti. "Potom som paranoidná a neviem, kedy páchnem a kedy nie. Takže sa musím neustále spoliehať na rodinu a dobrých priateľov, ktorí ma včas upozornia," hovorí.  

Najprv dievčine nevedeli pomôcť. Potom jej mama počula v rádiu o ľuďoch s týmto syndrómom. Nakoniec to diagnostikovali aj jej dcére. Musela si upraviť jedálniček. Znížila konzumáciu rýb, mäsa a tmavozelenej listovej zeleniny.   

Mladá speváčka (22) trpí
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Foto: Facebook)

V textoch piesní sa venuje speváčka aj svojej chorobe a spieva o tom, ako život s touto poruchou nie je vôbec jednoduchý. Chce o svojom probléme povedať aj ostatným, aby sa verejnosť o nepríjemnej chorobe dozvedela čo najviac. Cassie má aj priateľa, ktorý ju miluje takú, aká je. Niekedy sa na jej zápachu vedia dobre pobaviť, či zasmiať.  
  
 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu