Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Choroba urobila z dievčaťa zombie: Vyzerala ako posadnutá!

Samantha vedie nový život.
Samantha vedie nový život. (Zdroj: Daily Mail)

BIRMINGHAM - Samantha Vaughanová (28) z britského Birminghamu sa stala postrachom pre svoju rodinu aj zdravotné sestričky v nemocnici. Už niekoľko hodín po tom, čo sa u nej rozvinula vírusová meningitída, sa začala správať veľmi čudne. Zrazu vyzerala ako zombie a posadnutá rôznymi osobnosťami terorizovala svoje okolie.

Po návrate z dovolenky v Egypte sa Samantha necítila veľmi dobre. Mala bolesti hlavy, závrate a nedokázala spájať správne slová. Rodina ju preto vzala k lekárovi, ktorý ju poslal rovno do nemocnice. Už tam sa správala veľmi nevhodne. Nadávala a pľuvala na personál či komandovala sestričky, aby stáli v pozore, keď sa s nimi rozpráva, pretože si vymyslela, že je riaditeľka školy.

"Príbuzní, ktorí ju šli navštíviť, videli naozaj čudné a desivé veci. V tom čase nikto nevedel povedať, čo sa s ňou deje, keďže všetky testy boli negatívne. Bola v takom zmätenom stave, že opustila posteľ a motala sa po chodbách. Rodina pri nej musela sedieť celú noc a dávať na ňu pozor," opísala krušné obdobie jej babička.

Odborníci nedokázali presne určiť, prečo sa v nej vtedy vystriedalo toľko osobností, ale pravdepodobne to malo súvis práve s meningitídou, ktorá zasiahla mozog. Na lôžku strávila dlhé tri mesiace, kým prišlo k zlepšeniu jej zdravotného stavu, ale zároveň sa u nej prejavila ďalšia komplikácia. V tele mala priveľa vápnika, ktorý ju pripravil o schopnosť chodiť. Previezli ju preto do iného zariadenia na rehabilitácie, kde strávila ďalších šesť mesiacov.

Po tejto tortúre jej nezostávalo nič iné, iba od základov zmeniť svoj život a opäť sa postaviť na vlastné nohy, hoci zatiaľ s pomocou bariel. Choroba na jej však zanechala aj iné následky. "Moja krátkodobá pamäť je tak zlá, že si musím všetko napísať, aby som nezabudla a mám problémy sa sústrediť. Taktiež som veľmi citlivá na hluk," prezradila Samantha, ktorá sa po tomto zážitku rozhodla, že sa vráti späť na univerzitu a dokončí si magisterský titul. Život je podľa nej príliš vzácny na mrhanie časom. Informoval portál dailymail.co.uk.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu