Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Pre dieru v lebke ju meningitída takmer uvarila zvnútra a mozog jej trčal z nosa!

Janine Blackhurstová s manželom
Janine Blackhurstová s manželom (Zdroj: Daily Mail)

LONDÝN - Janine Blackhurstová (39) prežila trikrát smrtiacu meningitídu, aby lekári napokon zistili, že vírus sa do jej mozgu infiltroval cez otvor v lebke. Napriek tomu, že jej osud pripravil ťažké chvíľky, neváhala sa mu postaviť a dnes žije šťastne so svojím novým manželom.

Janine spoznala úskalia meningitídy v 5, 33 a 37 rokoch. Ako dieťa reagovala dobre na liečbu a čoskoro sa plne uzdravila. Druhýkrát ju museli zobrať z nemocnice, kde strávila dva týždne na silných antibiotikách. Testy vtedy preukázali, že má slabý imunitný systém a dostala sériu injekcií na jeho zlepšenie. Ani to však nepomohlo.

V roku 2011, len niekoľko týždňov pred tým, než si mala vziať svojho partnera Stephena Blackhursta, dostala silnú migrénu a musela si ľahnúť do postele. Bolesť hlavy bola taká strašná, že po ňu prišla sanitka. Záchranári jej dcére povedali, že má vysokú teplotu, pri ktorej sa doslova "vyvára zvnútra".

V nemocnici ju lekári držali v zatemnenej miestnosti a skenovali jej mozog. Spočiatku si mysleli, že utrpela krvácanie do mozgu, ale lumbálna punkcia dokázala, že má pneumokokovú meningitídu. Okamžite jej preto vnútrožilovo nasadili antibiotiká a osem dní strávila v kóme na jednotke intenzívnej starostlivosti.

Keď sa prebudila, nevedela hovoriť, chodiť, ani sa sama najesť. Bolo to, ako by dostala mŕtvicu. Lekári však aspoň objavili, že má dieru v lebke, ktorá vystavila jej mozog bakteriálnym a vírusovým formám meningitídy. Po troch týždňoch Janine konečne prepustili a s pomocou fyzioterapie urobila prvé kroky.

Podľa odborníka však potrebovala operáciu na vyplnenie diery, aby sa znížilo riziko recidívy. Vhodnou náhradou mala byť kosť z nohy, ale párik sa rozhodol, že najprv absolvuje odloženú svadbu a až potom pristúpi k zákroku. A tak sa Janine aj napriek rôznym komplikáciám konečne vydala.

O mesiac neskôr jej lekári povedali, že to, čo sa zdalo byť polypom v jej ľavej nosnej dierke, bol vlastne kus mozgu, ktorý jej cez otvor vyrastal. Našťastie operácia dopadla dobre a mohla ísť aj na svadobnú cestu na Malorku. Podľa nej stálo za to si počkať: "Som tak šťastná, pretože všetko mohlo dopadnúť úplne inak. Mám šťastie, že som nažive. "

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu