Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Horor po operácii žalúdka: Z tlsťošky sa stala anorektička!

Julie schudla na tretinu svojej hmotnosti Zobraziť galériu (3)
Julie schudla na tretinu svojej hmotnosti (Zdroj: profimedia.sk)

LEEDS - Julie Dunbarová vážila 130 kilogramov a denne zjedla dvojnásobný príjem kalórií, než je odporučené množstvo. Túto situáciu sa rozhodla riešiť bandážou žalúdka. Tá ale spôsobila, že začala konzumovať čoraz menej potravy. Za rok schudla na 38 kg a jej život bol v ohrození.

Päťdesiatjedenročná Angličanka dlhé roky nedokázala ovládnuť svoj extrémny apetít. Navyše sa stravovala nepravidelne a najmä po večeroch, pretože vlastní krčmu, kde má len málokedy čas v pokoji si sadnúť a najesť sa. Horko ťažko si preto našetrila 10 tisíc libier (11 800 eur) a podstúpila operáciu žalúdka.

Horor po operácii žalúdka:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Po nej ale nastali komplikácie. Jej žalúdok začal prijímať čoraz menej potravy, vplyvom čoho Julia zhodila takmer sto kíl. Balansovala na hranici života a smrti. Istý čas musela byť dokonca umelo prikrmovaná cez nos, napísal denník The Sun.

Horor po operácii žalúdka:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Lekári predpísali zúfalej žene jediný liek - neustále jedenie, a to čo najkalorickejších potravín. Angličanka denne skonzumuje hrudu syra, údeného lososa, koláč, kopec keksíkov a balíček cukríkov. Hoci by jej mnohí mohli úplnú slobodu v tom, čo môže zjesť, závidieť, ona ju opisuje ako hotové utrpenie.

"Ľudia mi ani nechcú veriť, keď im poviem, čo všetko za jeden deň pojem. Jedlo ma stojí strašné peniaze, týždenne až 200 libier (228 eur). Na tom nie je nič závideniahodné, skôr naopak," hovorí nešťastnica.

Juliin stav je nevyliečiteľný, takže jej nezostáva nič iné, než sa do konca života prepchávať kalorickými bombami. S tým je však spojené riziko vzniku iných ochorení, napríklad kardiovaskulárnych. "Jem viac, ako keď som bola tučná. Moje stravovacie návyky sú príšerné, ale bohužiaľ nemám na výber," smutne dodáva.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu