Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Revolúcia v kresťanstve: Ježiš mal vraj manželku, bola ňou táto žena!

Ježiš a Mária Magdaléna mali byť manželmi Zobraziť galériu (3)
Ježiš a Mária Magdaléna mali byť manželmi (Zdroj: noquestionleftbehind.com)

CAMBRIDGE - Vedci nedávno objavili starý papyrus, ktorý by mohol spôsobiť revolúciu v kresťanstve. Naznačuje totiž, že Ježiš a Mária Magdaléna boli manželia. To by znamenalo, že Syn Boží nežil v celibáte, ako sa doteraz tvrdilo.

Útržok vzácneho papyrusu je veľký len 8 x 4 centimetre. Na prednej strane je osem riadkový text, na zadnej šesťriadkový. Objavuje sa v ňom zmienka o tom, že spasiteľ nežil v slobodnom stave. V časti, kde sa prihovára svojim učeníkom, nazýva Máriu Magdalénu svojou manželkou a nasledovníčkou, s ktorou žije. Toto tvrdenie podkopáva dogmu o Ježišovom celibáte.

Nájdený papyrus by mohol zmeniť zmýšľanie kresťanov
Zobraziť galériu (3)
Nájdený papyrus by mohol zmeniť zmýšľanie kresťanov  (Zdroj: examiner.com)

Text, ktorý je písaný v staroegyptskom koptskom jazyku, už skúma profesorka teológie Karen Kingová. Chystá sa vykonať chemické testy a rozbor atramentu. Ak sa preukáže pravosť materiálu, zrúca to kresťanský ideál o sexuálnej abstinencii.

"Je možné, že ide o jedno z evanjelií. Ak sa naozaj dokáže, že sú to Kristove slová, bude to pre cirkev znamenať "menší" problém. Zároveň je však potrebné zdôrazniť, že prví kresťania intímny život pred uzatvorením manželstva neuznávali," vysvetlila Kingová.

Ježiš a Mária Magdaléna

 

 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu