Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Je to zázrak? Socha Ježiša roní slzy!

(Zdroj: YouTube)

BOMBAJ - Katolíci veria, že ide o zázrak. Socha Ježiša Krista v indickom veľkomeste Bombaj začala roniť slzy! Nie všetci však veria, že Kristus na kríži naozaj plače. Istý skeptik sa domnieva, že ide o chybnú vodoinštaláciu na záchodoch. Teraz mu za rúhačstvo hrozia tri roky väzenia.

Poprel zázrak a teraz sa za to bude zodpovedať pred súdom. Sadal Edamaruku (56) totiž označil vodu kvapkajúcu zo sochy za výsledok chybnej vodoinštalácie alebo niečoho podobného. Podľa neho teda nejde o žiadne Božie znamenie, ako sa nazdávajú mnohí katolíci. Sadal Edamaruku (56), predseda indického racionalistickej zväzu.

Davy veriacich prúdia na západné predmestie Bombaja v nádeji, že voda ich vylieči. Predseda indického racionalistického zväzu ale tvrdí, že jediné čo pili, bola presakujúca odpadová voda z toaliet. A jej pitie bolo dokonca životu nebezpečné.

"Ide o prípad falošného zázraku. A akýkoľvek falošný zázrak má za cieľ získať peniaze a moc," myslí si. Náboženskí vodcovia sa proti jeho výrokom ostro ohradili a tvrdia, že Edamaruku šíri "protikatolícky jed" a na základe indického zákona o rúhaní proti nemu vzniesli obvinenie, kvôli ktorému môže ísť sedieť na niekoľko rokov.

V Indii prevažuje medzi náboženstvami hinduizmus, spolu s ním tu však existujú aj mnohé iné náboženstvá a praktiky. Cieľom Indického racionalistického zväzu je v krajine, ktorá zaznamenáva rýchly ekonomický rast, postaviť vedeckú argumentáciu nad povery.

Obvinený skeptik už dlhé roky vyvracia falošné zázraky, a treba podotknúť, že celkom úspešne. Zo svojho obvinenia si ťažkú hlavu nerobí; považuje ho za príležitosť, ako zmeniť indický zákon proti rúhaniu. Správu priniesol Blesk.cz.

Socha Ježiša plače

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu