Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Muž (59) sa nakazil smrtiacim morom, sčerneli mu všetky prsty!

Paulovi od nákazy úplne sčerneli ruky Zobraziť galériu (2)
Paulovi od nákazy úplne sčerneli ruky (Zdroj: kazak.com)

PORTLAND - Postaršieho muža z Oregonu pohrýzla cez leto túlavá mačka. Nakazil sa od nej morom, ktorý ho takmer pripravil o prsty. Mesiac strávil v nemocnici napojený na podporné prístroje.

Paul Gaylord (59) unikol smrti len o vlások. Ochorením, ktoré v stredoveku zabilo milióny Európanov, sa nakazil od mačky, ktorej chcel pomôcť. Zbadal, ako sa dusí hlodavcom a tak podišiel k nej a potkana jej chcel vybrať z papule. Túlavé zviera ho však pohrýzlo, čím sa do jeho tela dostala patogénna baktéria Yersinia pestis.

Prvé príznaky podobné chrípke sa u Američana prejavili o dva dni neskôr. Lekár pacientovi predpísal antibiotiká, tie ale nezabrali. Keď mu lymfatické uzliny opuchli takmer na veľkosť citróna, vedel, že je zle. Okamžite ho previezli do nemocnice, kde na jednotke intenzívnej starostlivosti strávil niekoľko týždňov.

Muž (59) sa nakazil
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: kazak.com)

"Jeho srdce sa zastavilo, pľúca mu skolabovali. Lekári nás upozornili, že to možno neprežije," spomína ešte teraz so strachom Paulova matka Almeda (81). Jej syn je síce už z najhoršieho vonku, ale stále mu hrozí, že príde o prsty, ktoré kvôli bakteriálnej infekcii úplne sčerneli.

Muž (59) sa nakazil
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: kazak.com)

"Už nikdy nebudem môcť pracovať ako zvárač. Ale to nevadí, hlavné je, že som prežil," skonštatoval Paul, ktorý je od roku 1995 už piatym zaznamenaným prípadom "Čiernej smrti" v Oregone.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu