Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Alexa (34) zmrzačila vražedná baktéria: Za štyri mesiace prišiel o tri končatiny!

Z Alexa je mrzák Zobraziť galériu (4)
Z Alexa je mrzák (Zdroj: profimedia.sk)

STOCKBRIDGE - Každého z nás občas potrápi prechladnutie, nikdy by sme si ale neboli pomysleli, že môže mať také katastrofálne následky ako u mladíka z Veľkej Británie. Ten ochorel v novembri minulého roka a odvtedy prišiel o tri končatiny. Smrtiaca baktéria, ktorou sa nakazil, ho totiž požierala zaživa.

Pred necelým polrokom sa život Alexa Lewisa zmenil v peklo. Jeho telo totiž napadla baktéria, ktorá ho úplne zmrzačila. Všetko sa pritom začalo nevinne. Tridsaťštyriročný Brit bol prechladnutý a myslel si, že to za pár dní prejde. Nestalo sa.

Jednej noci sa zobudil a všade okolo neho bol moč s krvou a jeho koža mala fialový odtieň. Okamžite bol prevezený do nemocnice. Tam sa na základe krvných testov zistilo, že za jeho ťažkosti môže streptokok typu A. Bežne je táto baktéria neškodná, ale v Alexovom prípade sa vyvinula do septikémie a toxického šoku. Následne mu začali zlyhávať orgány a aby nedošlo k najhoršiemu, bol na týždeň uvedený do umelej kómy.

Lekári dávali pacientovi trojpercentnú šancu, že sa z toho dostane. Sčerneli mu všetky končatiny, pery aj uši. V dôsledku infekcie mu bolo nutné amputovať obe nohy, ľavú ruku a prišiel aj o pery. Napriek svojej nezávideniahodnej situácii sa snaží zachovať si pozitívneho ducha.

Alexa (34) zmrzačila vražedná
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Alexa (34) zmrzačila vražedná
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Alexa (34) zmrzačila vražedná
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: profimedia.sk)

"Môj život už nikdy nebude taký ako predtým, ale aj tak sa cítim šťastný. Som šťastný, pretože žijem. Až v takýchto chvíľach si uvedomíte, aký je život vzácny. Znie to ako klišé, ale je to pravda. Už sa teším na to, keď dostanem umelé končatiny a budem môcť chodiť na prechádzku so svojím synom a psom," povedal Lewis denníku Daily Mirror.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu