Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Dievča delilo od smrti 12 hodín: Bola z neho 30-kilová kostra!

Annabel skončila ako chodiaca kostra Zobraziť galériu (2)
Annabel skončila ako chodiaca kostra (Zdroj: SWNS)

GILDERSOME - Angličanka Annabel Norrisová (20) kvôli šikane prestala jesť a jej kedysi zdravé telo sa zmenilo na kosť a kožu. V 13-tich rokoch bola taká nešťastná zo svojej postavy a ryšavých vlasov, že denne prijímala iba 50 kalórií. O tri roky neskôr 30-kilovú dievčinu museli previezť do nemocnice, kde zhrození lekári skonštatovali, že ju od smrti delilo iba 12 hodín.

Annabeline problémy začali v škole, keď sa jej spolužiaci posmievali a prezývali ju "ryšavá tučná krava". Bola tak zúfalá, že každý týždeň menila farbu vlasov a posadnutá svojím vzhľadom prestala jesť a cvičila do vyčerpania. Denne bola schopná urobiť aj 3000 "sed-ľahov" po tom, čo vynechala raňajky, balíčky s obedom zahodila do koša a úspešne sa vyhla aj večernému jedlu.

Matka Dorianne, ktorá sa už nemohla pozerať, ako jej dcéra mizne pred očami, ju vzala k lekárovi. Pri hospitalizácii jej stanovili diagnózu anorexia a po štvormesačnej terapii sa dievčaťu podarilo opäť dostať na normálnu váhu. Bohužiaľ, návrat do školského prostredia spôsobil, že sa Annabel vrátila k starým návykom a po ďalších ôsmich mesiacoch vážila iba 30 kíl.

V máji 2007, keď mala 16 rokov, bola Annabel bola tak slabá, že nedokázala vstať z postele a museli ju previezť do nemocnice v Leedsi. Jej schátrané telo kvôli nedostatku vitamínov takmer skolabovalo a lekári hovorili, že doma v posteli by ju o pár hodín čakala smrť.

Annabel strávila v nemocnici tri mesiace, kŕmili ju cez hadičky a musela podstúpiť psychologické liečenie. "Po mojom zážitku blízko smrti som si uvedomila, ako veľmi som chcela žiť. To zmenilo môj pohľad na život... Vidím veci viac pozitívne a dokonca som stretla môjho priateľa Simona, ktorý je veľmi chápavý," hovorí uzdravené dievča, ktoré sa paradoxne stalo kaderníčkou.

 

Annabel sa je konečne zdravá a za farbu svojich vlasov sa už nehanbí

Dievča delilo od smrti
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SWNS)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu