Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Ochrnuté dievča sa vyhladovalo na smrť, zomieralo dva mesiace!

Christina s priateľom Jimmym
Christina s priateľom Jimmym (Zdroj: life paralyzed)

NEW JERSEY - Američanka Christina Symanski (†31) skočila v máji 2005 do plytkého bazéna a zlomila si chrbticu. Ochrnuli jej nohy aj ruky a úraz ju upútal na invalidný vozík. Napriek tomu, že ju jej priateľ Jimmy nikdy neopustil, nedokázala sa so svojím stavom vyrovnať. Šesť rokov po zranení sa rozhodla vyhladovať na smrť.

Keď bola Christina v centre pre telesne postihnutých, stretla iného kvadruplegika, ktorý prestal jesť a piť. Počas dvoch týždňov zomrel. Dúfala, že to u nej bude rovnako rýchle. Nebrala lieky, pila len malé dúšky vody. Jej umieranie nakoniec od posledného jedla trvalo dva mesiace.

Zomrela v náručí svojej matky. "Bola som tu s tebou, keď si prišla na svet a budem tu, aj keď z neho budeš odchádzať," sľúbila dcére.

Keď Christina vlani v decembri zomrela, priatelia na blogu zverejnili jej poslednú rozlúčku so svetom. "Pre mojich milovaných je to ťažké prijať, ale môj život sa dostal do fázy, kedy už len trpím. Fyzicky aj psychicky," napísala.

"Keď som bola ochrnutá a vedela, že sa to možno už nikdy nezlepší, tak som každý moment s Jimmym preplakala. Chcela som pre neho lepší život, než som mu mohla ponúknuť. Nemohla som byť tak sebecká, príliš som ho milovala. Musela som ho nechať ísť, aj keby ma to malo zabiť. A presne to som urobila," odkázala na rozlúčku.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu