Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Talentovanú detskú lekárku (30) zabila anorexia: Vážila 25 kíl!

Melanie svoj boj s anorexiou prehrala
Melanie svoj boj s anorexiou prehrala (Zdroj: central news)

LONDÝN - Talentovaná britská lekárka podľahla anorexii, ktorá ovládala jej život. Dr Melanie Spoonerová, ktorá vyštudovala univerzitu v Cambridge, bojovala s poruchou príjmu potravy už od 13 rokov. Po tom, čo jej hmotnosť klesla na 25 kíl, prišlo k zlyhaniu srdca a rodičia ju našli mŕtvu v londýnskom byte.

Spoonerová podľa jej otca Roberta prežila normálne a zdravé detstvo, až pokým v čase dospievania nezačala trpieť mentálnou anorexiou. Jej stav sa pri nástupe na univerzitu v 18 rokoch zlepšil, ale nestačilo to. Z vyšetrovania úmrtia vyplynulo, že žena trpela depresiou a len zriedka jedávala na verejnosti.

Talentovaná žena, ktorá nejaký čas pracovala aj ako lekárka na Borneu, sa však odmietala liečiť a riešiť svoje problémy so psychológom. Podľa vyjadrenia rodiny nechcela, aby s ňou zaobchádzali ako s dieťaťom. Úspešná pediatrička sa tak spoliehala iba na podporu rodiny, čo však nestačilo.

Po tom, čo sa rodičom nepodarilo svoju dcéru kontaktovať, vlámali sa do jej bytu, kde ju našli mŕtvu. V kuchyni im zanechala správu o tom, ako ich miluje. Podľa koronora žena zomrela na srdcovú arytmiu - ochorenie, ktoré býva často spojené s anorexiou.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu