Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Vypapaná žena schudla 45 kíl, aby ju mohli oplodniť!

Suzanne pred a po schudnutí
Suzanne pred a po schudnutí (Zdroj: Worldwide Features)

WARRINGTON - Angličanka Suzanne Gaskellová (30) spolu s manželom dlho túžili po vysnenom dieťati, ale nedarilo sa im ho počať. Keď sa žena konečne rozhodla pre umelé oplodnenie, dozvedela sa, že je na zákrok príliš tučná. Vďaka motivácii ale porazila nadváhu a teraz má dcérku Lily-Ann.

Manželia sa brali v júni 2002 a odvtedy sa pokúšali o dieťa. Po troch rokoch neúspechu preto chceli skúsiť umelé oplodnenie. Lekári však 108-kilovej žene povedali, že ak neschudne, nie je to možné.

"Moja váha ma nikdy netrápila, aj manžel ma takú miloval, tak sme sa po odmietnutí na klinike pokúšali ďalej o otehotnenie prirodzenou cestou," rozpráva Suzanne.

Po ďalších troch rokoch neúspešného snaženia si ale povedala, že znovu skúsia umelé oplodnenie, ale radšej zvolila iného lekára. Opäť sa však dozvedela, že jej váha je problém. Tak jej začalo dochádzať, že ak naozaj chce dieťa, bude preto musieť aj niečo urobiť.

Túžba po dieťati bola silnejšia, než pohodlie a túžba po jedle, a tak zaťala zuby a začala chudnúť. Na ďalšiu konzultáciu u lekára sa objednala o tri mesiace a sľúbila, že do tej doby zhodí. Za štvrť roka šlo dole 12 kíl

"Zmenila som svoje stravovanie a začala trikrát týždenne cvičiť. Pred tým som do posilňovne nikdy nevkročila. Vedela som, že to dokážem - nič mi nezabráni, aby som sa stala matkou," uviedla žena, ktorá sa po dvoch rokoch tvrdej driny dostala na váhu 66 kíl a v decembri 2009 konečne mohla znovu požiadať o umelé oplodnenie.

Zákrok sa vydaril hneď na prvýkrát a v júni 2010 konečne prišlo na svet jej vytúžené dieťa, dcérka Lily-Ann. "Keď som malú nakoniec držala v náručí, bolo mi jasné, že všetko to úsilie stálo za to," dopĺňa šťastná matka.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu