Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Poštári odmietli doručovať poštu kvôli agresívnemu jorkšírovi

Ilustračné Foto
Ilustračné Foto

LONDÝN - Je veľká asi pätnásť centimetrov a budí dojem neškodného miláčika, stala sa však postrachom okolia. Reč je o fenke yorkshirského teriéra Peggy, ktorá podľa agentúry AFP terorizuje poštárov v anglickom Northamptone.

Tí na jej území odmietli doručovať poštu a nad majiteľom sa vznáša hrozba vysťahovania.

"Je to vážne šinter. Už som ju videl, ako sa pustila do poštára," poskytol svoje svedectvo sused Peggy, ktorý si prial zostať v anonymite.

Majiteľka fenky Kathleen Joyceová s tým však nesúhlasí. "Peggy vystrašila poštára, ale nikomu by neublížila. Je úplne maličká," uisťovala v miestnom denníku.

Podľa britskej Kráľovskej pošty príslušný poštový doručovateľ kvôli incidentom podal už niekoľko sťažností. Od 7. decembra, kedy sa odohral posledný "útok", už pri domoch v ulici nezvoní a ich obyvatelia si zásielky vyzdvihujú sami. Poštu pritom majú ďalej než 20 kilometrov.

"Až budeme mať istotu, že tam ten pes nie je, zase tam zásielky začneme roznášať," povedala denníku The Northampton Chronicle hovorkyňa pošty.

Odchod Peggy však žiadajú aj úrady v Northamptone, ktorým dom rodiny Joyceovov patrí. Kvôli "teror-teriérke", ako psíka nazvali britské médiá, vraj rodine môže hroziť vysťahovanie.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu