Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Zachraňovala psa, takmer ju pochovali prívaly bahna

Žena sa pokúša zachrániť seba aj psa
Žena sa pokúša zachrániť seba aj psa

RIO DE JANEIRO – Dramatickú záchrannú akciu sa podarilo zachytiť amatérskemu kameramanovi v záplavami postihnutej Brazílii. Žena zostala aj so svojím psom uprostred rozbúreného bahna na malej ploche, ktorá bola kedysi zrejme rodinným domom.

Záchranári ju z balkóna vedľajšej budovy dostali cez silný prúd pomocou jediného povrazu. Potrebovala však značnú dávku odvahy, keď sa aj so psom vrhla do hnedého prívalu. Nakoniec pes skončil v mútnom prúde.

Záplavy a ničivé zosuvy pôdy, ktoré postihli v posledných dňoch krajinu, označujú za jednu z najhorších prírodných katastrof v dejinách. Doteraz si vyžiadala už najmenej 506 obetí. Najviac mŕtvych, až 225, hlásia z mesta Nova Friburgo, v Teresópolise zaznamenali 223 obetí a susednom Petrópolise 39. Stovky ľudí ostali bez strechy nad hlavou, telefónne, elektrické spojenia a infraštruktúra sú zničené.

Počet obetí januárových záplav je už vyšší ako celkový počet úmrtí spojených s lejakmi v minulom roku. Ich počet bude podľa úradov ešte stúpať, keďže záchranári len postupne prenikajú do odrezaných oblastí.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu