Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Čechov prenasledovali okolo Svidníka, vypátral ich pes

Ilustračné Foto
Ilustračné Foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA/PREŠOV – Policajný pes mal zrejme najväčšiu zásluhu na vypátraní skupiny, ktorá v noci na pondelok unikala pred policajným prenasledovaním.

Naháňačka sa začala vo Svidníku, kde hliadka našla VW Passat s evidenčným číslom z iného vozidla. „Keďže v aute nebol vodič ani spolujazdec, hliadka sa vzdialila a čakala na ich návrat k vozidlu. Asi po desiatich minútach prišli k uvedenému autu dvaja muži, ktorí keď zbadali blížiace sa policajné auto, rýchlo nasadli a prudko vyštartovali smerom na obec Mestisko,“ uviedla polícia vo svojej správe.

Policajti začali auto prenasledovať, jeho vodič sa naďalej snažil unikať vysokou rýchlosťou. V obci Mestisko auto zabočilo z hlavnej cesty a do bočných uličiek. Policajti ho už našli prázdne a uzamknuté, zaparkované pri miestnom kostole. Služobnému psovi sa však podarilo zachytiť stopu smerom na obec Stročín, aby sa stopa stočila späť na Mestisko. Tu našli policajti Češku (23) z prenasledovaného auta. Po nej vypátrali Čecha (26), ktorý auto riadil a Svidníčanku (27), ktorá bola ďalšou spolujazdkyňou. Po niekoľkých hodinách vypátrali aj posledného spolujazdca, rovnako mladíka (22) z Česka. Vozidlo, v ktorom všetci unikali, patrí vodičovej matke.

U Svidníčanky našli policajti dokonca striekačku s tekutou látkou a papierovú skladačku s kryštalickým práškom. „Obe látky predbežným narkotestom vykazovali prítomnosť omamných látok, pravdepodobne pervitínu, presne určenie bude známe po vykonaní expertízy,“ uviedla polícia. Ženu už obvinili z nedovolenej výroby drog, stíhaná je na slobode. Rovnako aj ostatných členov posádky „po vykonaní potrebných úkonov“ prepustili. Informoval o tom prešovský policajný hovorca Daniel Džobanik.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu