Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

O živote dievčatka rozhodne najbližších 24 hodín

OSTRAVA - Zdravotný stav dvojročného dievčatka, ktoré utrpelo rozsiahle popáleniny počas útoku podpaľačov vo Vítkove na Opavsku, sa nezmenil. Zostáva stále kritický. Podľa lekárov bude pre stav dieťatka rozhodujúcich nasledujúcich 24 hodín.

Povedal to hovorca ostravskej fakultnej nemocnice Tomáš Oborný, kde dieťa s 80 percentným popálením tela leží na oddelení pediatrickej a resuscitačnej starostlivosti. Zdravotný stav matky a jej druha je stabilizovaný. Muža previezli do väzenskej nemocnice. Vyhýbal sa totiž nástupu trestu. „Môžeme potvrdiť, že na muža zraneného pri požiari, vydal Okresný súd v Přerove príkaz na výkon trestu. Nie som kompetentná sa však vyjadrovať o tom, o aký trestný čin ide, ani o tom, kde sa osoba teraz nachádza,“ uviedla hovorkyňa severomoravskej polície Soňa Štětínská.

Kriminalisti ženu a muža doteraz nevypočuli. „Ešte to nebolo vhodné. Lekári nám to neodporúčali,“ vysvetlila Štětínská. Dodala, že na políciu sa postupne hlásia ľudia, ktorí majú nejaké informácie o aute tmavej farby. To malo podľa svedkov prejsť tesne pred požiarom okolo domu. „Máme informáciu, že posádku tvorilo niekoľko osôb,“ povedala hovorkyňa.

Niektorí ľudia, čo sa hlásia na polícii, sú podľa nej ovplyvnení informáciami z médií. „Ich tvrdenia sme už vyvrátili. Poznatky ďalších preverujeme,“ doplnila. Polícia napríklad vyvrátila informáciu, že útočníci v snahe zabrániť rómskej rodine uhasiť požiar zatiahli pred domom ventil s prívodom vody. “Na mieste sme to preverovali, rovnako aj hasiči. Voda tiekla,“ uviedla Štětínská.

Podpaľači zaútočili na dom, kde spala osemčlenná rómska rodina, v noci na nedeľu. Do domu podľa jeho obyvateľov vhodili niekoľko zápalných fliaš. Podľa stôp na mieste požiaru to potvrdila aj polícia. Plamene zranili troch ľudí. Policajti prípad vyšetrujú ako všeobecné ohrozenie a ublíženie na zdraví. Preverujú aj to, či útok podpaľačov nemal rasový motív.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu