Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Lučenec zaplatí popálenému dievčatku bolestné 117 tisíc!

LUČENEC - Lučenská radnica sa už viac nechce súdiť s rodičmi dievčaťa, ktoré sa pred piatimi rokmi vážne popálilo na škôlkárskom karnevale.

Mestskí poslanci dnes súhlasili so zaplatením bolestného 117.325 eur (3,53 milióna korún), ktoré určil Okresný súd v Lučenci. Mesto aj rodičia stiahnu odvolania proti rozsudku a dlhoročný spor ukončia, povedal dnes na zasadnutí zastupiteľstva primátor Milan Marko.

Poslanci o bolestnom pre teraz desaťročnú Dominiku rozhodli jednohlasne. Mesto bude musieť zároveň zaplatiť aj súdne trovy, ktoré radnica odhaduje na približne 16.000 eur (482.016 korún).

Nešťastie sa stalo ešte v roku 2004, keď sa od jednej zo sviečok na učiteľkinom stole zapálila papierová maska dievčaťa. Kým jej stihli prísť na pomoc, utrpela vážne popáleniny rúk a tváre s trvalými následkami. Mesto sa podľa primátora necítilo byť za túto tragédiu zodpovedné.

Radnica sa s rodičmi popáleného dieťaťa súdila a snažila sa vinu preniesť na dve učiteľky z materskej školy. Tie medzičasom v trestnom konaní odsúdili na podmienečné tresty. Okresný súd v Lučenci aj odvolací krajský súd však potvrdili, že za zranenie je zodpovedný zriaďovateľ školy, ktorým bolo mesto Lučenec.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu