Pondelok20. máj 2024, meniny má Bernard, zajtra Zina

Deväťročné dievčatko donútil k orálnemu sexu!

OLOMOUC – Súd v Olomouci dnes potvrdil deväť rokov väzenia pre Zdeňka Langa. Podľa rozsudku na jeseň roku 2007 v Olomouci najprv ohmatkával deväťročné dievčatko. Potom ho donútil k orálnemu sexu.

Dievča dodnes trpí na depresie a jej ťažkosti budú mať pravdepodobne trvalý charakter. Proti rozsudku sa pedofil nemôže odvolať. Langovi hrozilo 5 až 12 rokov za mrežami.

Senát olomouckej pobočky Krajského súdu v Ostrave muža uznal v januári za vinného zo znásilnenia a uložil mu deväťročný trest vo väznici so sprísneným režimom. Navyše mal absolvovať aj ochrannú ústavnú sexuologickú liečbu.

Lang sa odvolal. Žiadal, aby ho vrchný súd ako najvyššia súdna inštancia v Čechách oslobodil. Poukazoval na údajné nesprávne hodnotenie dôkazov a neobjektívnosť znaleckých posudkov. Uviedol, že sexuálny kontakt s dievčaťom bol celkom dobrovoľný a že sa z jej správania sa domnieval, že má viac ako pätnásť rokov.

„Odvolanie sme zamietli ako celkom neodôvodnené. Krajský súd správne posúdil otázku viny i právnu kvalifikáciu skutku. Uložený trest nie je s ohľadom na okolnosti neprimerane prísny. Vystihuje stupeň spoločenskej nebezpečnosti správania sa obžalovaného,“ povedal hovorca olomouckého vrchného súdu Petr Angyalossy. Súd vzal do úvahy aj Langove predchádzajúce problémy so zákonom. V roku 2007 ho odsúdili za ohrozovanie pod vplyvom návykovej látky.

Proti rozsudku krajského súdu sa odvolal v mene dievčaťa aj jej otec. Žiadal náhradu škody. Vrchný súd mu vyhovel a priznal 144 000 českých korún.

Lang 19. novembra podvečer v Olomouci najskôr dievčatko sledoval. Potom ju náhle chytil za rameno a pod vyhrážkou násilia ju zatiahol do krovia pri chodníku. Tam ju ohmatkával a donútil k orálnemu sexu. Po svojom vyvrcholení jej prikázal, aby odišla a zakázal jej o celej záležitosti hovoriť.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu