Pondelok20. máj 2024, meniny má Bernard, zajtra Zina

Dievčatko, ktoré násilne vydali, získa cenu nádeje

Nojoud Ali
Nojoud Ali

VIEDEŇ - Výnimočným ženám z celého sveta dnes vo Viedni odovzdajú prestížne ceny Women’s World Awards 2009.

Na slávnostný ceremoniál vo viedenskej Stadthalle prijalo pozvanie približne dvetisíc hostí z celého sveta. Ocenenie si odnesie dvanásť silných žien, ktoré sú vyslankyňami inšpirácie a nádeje. Svetovú cenu nádeje (World Hope Award) si prevezme desaťročné jemenské dievčatko Nojoud Ali, ktoré násilne v ôsmich rokoch zosobášili s tridsaťročným mužom. Nojoud Ali sa však vzoprela a súd manželstvo anuloval. Svojím odvážnym činom sa stala vzorom pre dievčatá a ženy s podobným osudom.

V ďalších kategóriách udelia ocenenie Women’s World Award napríklad svetoznámej herečke Monice Belluci (World Actress Award), držiteľke Nobelovej ceny za mier Betty Williams (World Achievement Award), americkej speváčke Anastacii (World Artist Award), módnej návrhárke Angele Missoni (World Fashion Award), speváčke Kelly Clarkson (World Entertainment Award), úspešnej podnikateľke Marylin Carlson Nelson (World Business Award) či herečke Marianne Faithfull (Lifetime Achievement Award).

Počas slávnostného večera vystúpi taliansky spevák Zucchero, ale aj ocenené speváčky Kelly Clarkson a Anastacia. Vyše 40 krajín na celom svete odvysiela galavečer zo záznamu 8. marca, na Medzinárodný deň žien. Informovala o tom vedúca Kancelárie mesta Viedeň Compress Erika Rožková.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu