Štvrtok24. október 2024, meniny má Kvetoslava, zajtra Aurel

Séria úmrtí dovolenkárov pokračuje: Muž bol na káve s dvomi ženami, našli ho mŕtveho: Ďalší traja sú nezvestní

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP/Antonis Mystiloglou)

ATÉNY - Nezvestný americký turista, ktorého grécke úrady na ostrove Mathraki hľadali od minulého štvrtka, bol v nedeľu nájdený mŕtvy. S odvolaním sa na miestne médiá o tom dnes informovala agentúra AP.

Telo muža našli na odľahlej skalnatej pláži malého ostrovčeka Mathraki ležiaceho západne od ostrova Korfu. Zmiznutie turistu úradom oznámil jeho grécko-americký hostiteľ. Naposledy bol muž, ktorého meno ani bydlisko neboli zverejnené, videný spoločne s dvoma turistkami v miestnej kaviarni minulý štvrtok. Mathraki má len stovku obyvateľov a rozlohu 3,9 kilometra štvorcových a je husto zalesnený.

archívne video

Veľká tragédia na Floride: Ľudia v šoku! Náhle sa zrútila viacpodlažná budova (Zdroj: profimedia.sk)

Prípad amerického turistu je ďalším zo série nedávnych úmrtí návštevníkov gréckych ostrovov, niektorí z nich sa vydali na výlet vo vysokých teplotách. Napríklad 74-ročný holandský turista, ktorého našli úrady minulú sobotu po tom, ako v ťažkom teréne za veľkej horúčavy spadol do rokliny asi 300 metrov od miesta, kde bol naposledy videný. Polícia 9. júna našla telo britského moderátora a lekára Michaela Mosleyho na gréckom ostrove Symi, tiež sa za vysokých teplôt stratil pri pešej túre pri pobreží.

Nezvestné sú aktuálne dve francúzske turistky na odľahlom ostrove Sikinos, kde žije menej ako 400 ľudí. Obe ženy vo veku 64 a 73 rokov odišli zo svojich hotelov, aby sa stretli. Ďalším stále hľadaným turistom je 59-ročný muž, ktorý sa počas horúčav vydal na túru v utorok na ostrove Amorgos.

Viac o téme: NezvestníUSAGréckoMŕtvy turistaMathraki
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu