Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Vladimir Putin by mohol zaútočiť! Putinov priateľ sa vyhráža: Jadrový útok je nanajvýš pravdepodobný

Viktor Medvedčuk je ukrajinský proruský politik.
Viktor Medvedčuk je ukrajinský proruský politik. (Zdroj: profimedia.sk)

MOSKVA - Je to krutá predpoveď, ktorú teraz vyslovil proruský ukrajinský politik Viktor Medvedčuk. Špekuluje, že „s najväčšou pravdepodobnosťou“ by mohol hroziť jadrový útok. Môže za to, ako inak, Západ.

Od začiatku ruskej invázie na Ukrajinu panujú neustále obavy z možného jadrového úderu Ruska. Kremeľ alebo jeho okolie sa tým viac-menej jasne vyhrážali už viackrát. Vladimir Putin nedávno tvrdil, že jeho krajina je vojensky aj technicky pripravená na možnú jadrovú vojnu, no momentálne nie je dôvod na odpálenie zbraní. Putin naďalej zdôrazňoval, že ruský arzenál jadrových zbraní je jedným z najmodernejších na svete.

Súhrn vojny na Ukrajine - deň č. 767 (Zdroj: Facebook/General Staff of the Armed Forces of Ukraine)

Putin by podľa Dmitrija Medvedeva mohol nariadiť jadrový útok

V ruskej štátnej televízii sú vyhlásenia ešte agresívnejšie. Takmer každé číslo programu Putinovho propagandistu Vladimira Solovjova vyzýva na jadrový úder proti NATO. Ale niekoľkí Putinoví dôverníci v minulosti tiež nadviazali na myšlienku jadrového útoku proti Ukrajine. Podpredseda Národnej bezpečnostnej rady a bývalý ruský prezident Dmitrij Medvedev už pohrozil, že to bude nevyhnutné, ak Ukrajina úspešne zatlačí ruské sily.

Putinov dôverník sa vyhráža „veľmi pravdepodobným“ jadrovým útokom

Teraz proruský ukrajinský politik Viktor Medvedčuk, ktorý bol v roku 2022 deportovaný do Ruska výmenou za ukrajinských vojnových zajatcov, podľa ruskej tlačovej agentúry Tass špekuloval, že „s najväčšou pravdepodobnosťou“ by mohol nastať bezprostredný jadrový útok. "Ak bude celý Západ naďalej presadzovať svoj nárok na globálnu dominanciu, ľudský kapitál Ukrajiny bude v každom prípade nedostatočný. Ak budeme pokračovať vo vojnovej politike až do trpkého konca, skôr či neskôr dôjde k nasadeniu cudzích vojsk. A s najväčšou pravdepodobnosťou budeme musieť v určitom bode počítať s jadrovým útokom,“ povedal Medvedčuk.

Putinov dôverník tiež nevylučuje, že v prípade rozšírenia konfliktu by mohli zasiahnuť aj krajiny mimo Európy. "Je jasné, že arabský svet bude vtiahnutý do vojny a po nej sa do toho zapojí aj Čína a India, pretože nemajú problémy s vojakmi," špekuluje.
 

Viac o téme: RuskoJadrový útokViktor Medvedčuk
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu