Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

AKTUÁLNE Rukojemnícka dráma: Lupiči zajali dve predavačky klenotníctva, sú ozbrojení kalašnikovmi

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BENÁTKY - V Marcone neďaleko Benátok šesť maskovaných mužov zaútočilo na klenotníctvo. Dočasne vzali ako rukojemníčky dve predavačky. Obe ženy sa nezranili a po lupičoch stále prebieha pátranie.

V stredu večer okolo 19. hodiny bolo obchodné centrum ešte plné zákazníkov. Opísali dramatické chvíle. "Páchatelia na nás kričali, že prebieha lúpež a mali by sme utiecť," povedal svedok. Vystrašení zákazníci potom s krikom utekali k východom a snažili sa ochrániť svoje deti.

archívne video

Aj na veci v garáži si treba dávať pozor, polícia pátra po zlodejoch (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Bratislavský kraj)

Vyzbrojení kalašnikovmi

Lupiči boli ozbrojení kalašnikovmi a zamerali sa na klenotníctvo, kde pracovali dve mladé predavačky. Kým sa jeden páchateľ vyhrážal jednému, ostatní prinútili druhého zamestnanca vyprázdniť vitríny a napchať šperky a iné cennosti do tašiek.

Lupiči sa následne pokúsili zobrať predavačku ako rukojemníčku. Ona sa však zo všetkých síl bránila, plakala a prosila mužov, aby ju prepustili. Gang potom zobral druhú zamestnankyňu a utiekol s ňou do auta, kde čakal komplic. Keď však lupiči korisť odpratali, ženu prepustili. Obe predavačky sa pri incidente nezranili.

Pátranie po celých Benátkach

Karabinieri najskôr prehľadali všetky obchody v nákupnom centre, aby sa uistili, že v nich nie sú ďalší páchatelia. V celej oblasti Benátok sa potom vykonali prehliadky a kontroly, ktoré zatiaľ nepriniesli žiadne výsledky. Vozidlo našli opustené neďaleko. Útek zrejme pokračoval s iným autom. Hodnota koristi by mohla byť niekoľko stotisíc eur.

Viac o téme: LúpežRukojemníciKlenotníctvoBenátky
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu