Sobota11. máj 2024, meniny má Blažena, zajtra Pankrác

Blamáž pre ruskú armádu: Najmodernejší tank bol zničený! Ukrajinci prinútili nepriateľov na útek

Ukrajinci zničili moderný ruský tank.
Ukrajinci zničili moderný ruský tank. (Zdroj: X)

KYJEV - Mesto Avdijivka na východe Ukrajiny, o ktoré sa bojuje, sa opäť stalo dejiskom krutého neúspechu Rusov vo vojne. Videozáznamy ukazujú, ako tam zničili ich najmodernejší tank T-90M.

Vojaci Vladimira Putina uviazli na viacerých miestach Ukrajiny. Pokusy obkľúčiť mesto Avdijivka v Doneckej oblasti už mesiace zlyhávajú. Ruskí vojaci však stále chcú zo všetkých síl dobyť oblasti na východe Ukrajiny. To pre nich malo za následok ďalšiu veľkú tankovú hanbu.

Súhrn vojny na Ukrajine - deň č. 692 (Zdroj: Facebook/General Staff of the Armed Forces of Ukraine)

Ukrajina zničila T-90M pri Avdijivke

Ako aktuálne informuje reportér "Bildu" Julian Röpcke vo svojej dennej aktualizácii o vojne na Ukrajine, Rusi stratili jeden zo svojich bojových tankov T-90M v malej dedinke Stepove, severne od Avdijivky. Podľa Röpckeho ide o „najlepší tank, aký má Rusko k dispozícii“ a je vybavený 125-milimetrovým kanónom. Ale zjavne bol T-90M v jasnej nevýhode proti dvom americkým obrneným transportérom M2A2 „Bradley“ z Ukrajiny. Pri vzájomnej paľbe sa Ukrajincom podarilo opakovane tvrdo zasiahnuť moderný T-90M. Röpcke vysvetľuje výhodu amerických obrnencov. Sú „oveľa flexibilnejšie, oveľa rýchlejšie“ ako ich ruskí nepriatelia.

Rusi boli nútení utiecť

Na leteckých snímkach vidno aj to, ako sa Rusi snažia s tankom uniknúť. Ale T-90M stráca kontrolu, divo sa točí v kruhoch a nakoniec narazí do stromu. Posádka pozostávajúca z troch ľudí podľa Röpckeho z tanku unikla. Ukrajinci nakoniec vyhodia T-90M do vzduchu kamikadze dronom. Nahrávky boli distribuované aj do služby krátkych správ X (predtým Twitter).

Viac o téme: RuskoUkrajinaTank T-90M
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu