Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Popularita Putina rapídne klesá, verejnosť mu poslala štipľavý odkaz: Už nekandidujte, uvoľnite miesto mladým!

Ruský prezident Vladimir Putin
Ruský prezident Vladimir Putin (Zdroj: SITA/AP/Kremlin Pool Photo/Sputnik/Kristina Kormilitsyna)

MOSKVA – S popularitou Vladimira Putina to ide dolu vodou. Dlhoročnému ruskému vládcovi zrejme vojna na Ukrajine skôr ublížila ako pomohla. V očiach obyčajných ľudí už nie je tým bohatierom, ktorý vždy niečo znamenal na medzinárodnej scéne. Rusku sa otočil chrbtom celý Západ a vplyv ruského prezidenta sa tiež oslabil. Na adresu Putina začali padať rôzne nadávky.

archívne video

Súhrn vojny na Ukrajine - deň č. 678 (Zdroj: Facebook/General Staff of Armed Forces of Ukraine)

Mladí ho nechcú 

Vo štvrtom najväčšom ruskom meste Jekaterinburgu, východne od pohoria Ural, sa tiež oslavoval príchod Nového roka. Na námestiach sa domácim obyvateľom púšťal živý silvestrovský prenos prezidenta Vladimira Putina. Keď sa na obrazovke zjavila jeho podobizeň, mladí Rusi začali skandovať "pašol na chuj", čo v preklade znamená "páľ do…". Videozáznam koluje aj po sociálnych sieťach. 

Tieto slová skandovalo na námestí pomerne mnoho mladých ľudí. Zaujímavé bolo aj to, že miestne policajné zložky sa ich nesnažili zadržať a dokonca ani utíšiť. Aj toto je ukážka, že prezident Putin pomaly ale isto stráca na popularite. 

Jasné odkazy 

Ďalším znakom nespokojnosti so súčasným ruským prezidentom boli "prísne kontrolované správy", ktoré verejnosť posielala samotnému vládcovi. Píše o tom The Sun. Otázky od ľudí v pôvodnom znení sa potom objavili na plátne za Putinom. Boli tam však odkazy typu "už nekandidujte (za prezidenta)" alebo "uvoľnite cestu mladým". Keďže išlo o priamy prenos, štátna televízia s tým nemohla nič robiť. 

Nasledujúce správy zneli nasledovne: "Pán prezident, kedy bude skutočné Rusko rovnaké ako to v televízii?" Ďalšia odkazovala na Putinove chápanie sveta: "Prečo je vaša 'realita' v rozpore s tou našou?" Putin na žiadnu z takýchto otázok neodpovedal. Keď však padla téma Ukrajina, jasne prehovoril, že "mier nastane len vtedy, keď Rusko dosiahne svoje ciele".

Viac o téme: SilvesterNespokojnosťOdkazyVerejnosťRuskoVladimir PutinJekaterinburg
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu