Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Bizarné pokusy zločincov: Zlato chceli prepašovať v…Každý OTVOR je skrýša!

Colníci objavili v kávovare zlaté kotúče
Colníci objavili v kávovare zlaté kotúče (Zdroj: X/ANI)

LUCKNOW – Indické medzinárodné letisko riešilo koncom roka dva veľmi kuriózne prípady. Z krajiny chceli dvaja muži prepašovať zlato. V oboch na seba nezávislých prípadoch išlo o veľmi netradičné skrýše. Veď posúďte sami.

archívne video

Colníci vo Vyšnom Nemeckom odhalili skrýšu pašerákov (Zdroj: Facebook/Finančná správa)

Letisko Chaudhary Charan Singh v indickom meste zamestnáva veľmi kvalitných bezpečnostných pracovníkov. Pár dní pred koncom roka 2023 sa im podarilo odhaliť dvoch pašerákov, ktorí chceli nezávisle od seba prepašovať z krajiny zlato. Informuje o tom Sisat. Malo ísť pritom o takmer 3,5 kg najcennejšieho kovu na svete. 

Kávovar

Prvý pašerák ukrýval zlato vo vnútri kávovaru. Koncom tohto týždňa sa video z tohto incidentu stalo populárnym aj na sociálnych sieťach. Jeden z policajtov sa snaží kladivom rozbiť kávovar a dostať sa k ukrytému zlatu vo vnútri. Napokon odtiaľ vytiahne dva zlaté predmety valcovitého tvaru. 

Druhý prípad bol ešte kurióznejší. Zlato ukrýval pašerák vo forme pasty vo vlastnom konečníku. Odhalil sa sám na základe netradičného správania a pohybov tela. Polícia sa k prípadu vyjadrila nasledovne: "V sobotu (30. december) došlo k dvom incidentom pašovania zlata. Prvý kriminálnik sa snažil zlato ukryť v konečníku, zatiaľ čo druhý použil ako skrýšu kávovar. Obaja prileteli lietadlom spoločnosti Air India Express z Dubaja."

Bežný jav 

Letisková colná kontrola v meste Lucknow rieši podobné incidenty s pašeráctvom takmer na dennom poriadku. Od roku 2018 sa jej údajne podarilo zadržať viac ako 100 zločincov, ktorí chceli z krajiny prepašovať dohromady okolo 255 kg zlata. 

Viac o téme: KávovarLetiskoZlatoPašeráciKonečníkIndia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu