Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Strašný nález: Slovensko má spojitosť s Hamasom, na VIDEU sú zbrane teroristov a...NEUVERÍTE!

Medzi zadržanými zbraňami Hamasu sa nachádzala aj ŠPZ mesta Košice Zobraziť galériu (2)
Medzi zadržanými zbraňami Hamasu sa nachádzala aj ŠPZ mesta Košice (Zdroj: X/Israel ישראל)

PÁSMO GAZY – Počas bojov medzi radikálnym palestínskym hnutím Hamas a izraelskou armádou (IDF), ktoré trvajú bez prestávky od siedmeho októbra tohto roku, sa po prvýkrát našla spojitosť so Slovenskou republikou. V sklade, ktorí zadržali vojaci IDF, sa totiž nenachádzali len zbrane. Medzi dôkazovým materiálom, ktorý patril teroristom, bol aj erb Slovenskej republiky.

archívne video

Izraelský vojak zneškodňuje kamerový systém Hamasu (Zdroj: Twitter/Israel Defense Forces)

Počas postupnej evakuácie budov v Pásme Gazy, ktoré patrili počas bojov teroristom z Hamasu, zverejňuje izraelská armáda (IDF) na sociálnej sieti zábery, kde verejnosti poskytuje pohľad na sklady zbraní, ktoré Hamas skrýval pred svetom. Na jednom z takýchto videí je aj dôkaz o spojitosti teroristov so Slovenskou republikou. 

EČV Košice 

IDF zverejnila dňa 26. decembra na sociálnej sieti X zábery ďalšej koristi zo skladov Hamasu. Boli na nich poväčšine strelné zbrane, protitankové päste, granáty, náboje, zásobníky aj fotky chlapcov, ktorí držia AK-47 v rukách. Medzi týmto materiálom sa nachádzala aj EČV (evidenčné číslo vozidla) východoslovenskej metropoly Košice. 

Pátranie  

Ako informujú noviny.sk televíznej stanice JOJ, auto inzerovala spoločnosť Business Lease. V databáze patrí táto ŠPZ (štátna poznávacia značka) Peugeotu Panther z roku 2018. V tom istom roku si ho mala kúpiť právnická osoba. Dňa 22. októbra 2021 bolo vozidlo ešte inzerované. Odhlásené bolo 2. novembra a odvtedy ho už nikto nevidel. Už z EČV vyplýva, že registrované bolo v Košiciach. Podľa informácií TV JOJ nebolo odcudzené. 

Strašný nález: Slovensko má
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

V priebehu troch rokov od kúpy malo vozidlo najazdených 187-tisíc kilometrov. Podľa záznamov nemalo žiadnu škodovú udalosť. Ofiiálne neprebehla ani likvidácia. Podľa TV JOJ sa teda musí niekde nachádzať. I keď aktuálna poloha vozidla je v tejto chvíli neznáma, predpokladá sa, že ho niekto odhlásil a predal. 
 

Viac o téme: ZbraneSkladyKošiceŠPZHamasPásmo GazyEČVIzrael vo vojne
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu