Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Sneh a poľadovica zasiahli viaceré časti Nemecka: Hlásia najmenej dve obete

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BERLÍN - Sneh a poľadovica ovplyvnili počas pondelka a utorka dopravu vo viacerých častiach Nemecka a zvýšil sa aj počet nehôd na šmykľavých uliciach. Najmenej dvaja ľudia prišli o život. Informuje agentúra DPA a webová stránka denníka Die Welt.

Muž vo veku 71 rokov zomrel v pondelok večer po čelnej zrážke na zasneženej ceste v okrese Schwäbisch Hall v spolkovej krajine Bádensko-Württembersko na juhozápade krajiny. Vodička vo veku 54 rokov prišla o život v západonemeckom Porýnii-Falcku po úraze na poľadovici.

archívne video

V okolí Banskej Bystrice sa extrémne šmýka

Zvýšený počet nehôd na cestách či zranení z dôvodu počasia hlásili aj v Berlíne a spolkovej krajine Brandenbursko. V Sasku-Anhaltsku v strednej časti Nemecka sa zrútil do priekopy školský autobus so 16 deťmi. Jedno z nich podľa polície utrpelo zranenia. Na niektorých vlakových tratiach hlásili meškania.

Polícia zasahovala pri viacerých nehodách

Polícia zasahovala pri viacerých nehodách v spolkových krajinách Severné Porýnie-Vestfálsko na západe i v susednom Hesesku. Obzvlášť napätá bola situácia v hesenskom okrese Rheingau-Taunus, kde hlásili padajúce stromy a úrady zriadili krízový štáb na koordináciu situácie. V oblasti nasadili aj hasiči a úrady obyvateľov vyzvali, aby sa počas utorka zdržiavali doma.

Letisko vo Frankfurte nad Mohanom v Hesensku v pondelok z dôvodu hustého sneženia zrušilo 161 z 1031 plánovaných odletov a príletov. Tieto zmeny ovplyvnia aj utorkový harmonogram a očakáva sa rušenie ďalších letov. Husté sneženie má vo viacerých oblastiach na severe Nemecka a v oblasti Baltského mora pretrvať aj v nasledujúcich dňoch. Teplota na horách na východe a juhovýchode krajiny môže klesnúť až na mínus desať stupňov Celzia.

Viac o téme: ObetePoľadovicaNemeckoSneh
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu