Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Sneženie naďalej komplikuje dopravu na juhu Nemecka

Počasie v Nemecku Zobraziť galériu (2)
Počasie v Nemecku (Zdroj: SITA/AP Photo/Matthias Schrader)

MNÍCHOV - Husté sneženie a poľadovica zasiahli v noci na nedeľu viacero častí Nemecka a skomplikovali dopravu predovšetkým na juhu krajiny. Mníchovské letisko ráno obnovilo prevádzku; železničné spojenia zostávajú pozastavené. TASR správu prevzala z agentúry DPA.

Letisko v Mníchove v spolkovej krajine Bavorsko od 6.00 h obnovilo lety. Prevádzkovateľ však upozorňuje, že sa môžu vyskytnúť ďalšie zdržania. Všetky odlety a prílety boli zastavené v sobotu z dôvodu hustého sneženia v Bavorsku. Hovorkyňa železničnej spoločnosti Deutsche Bahn v nedeľu ráno oznámila, že prevádzka hlavnej vlakovej stanice v Mníchove zostáva z dôvodu hustého sneženia prerušená najmenej do 10.00 h.

Počasie v Nemecku
Zobraziť galériu (2)
Počasie v Nemecku  (Zdroj: SITA/AP Photo/Matthias Schrader)

Spoločnosť vyvíja úsilie s cieľom vyriešiť situáciu. Koľaje boli zablokované stromami, ktoré sa v noci zlomili z dôvodu veľkého množstva snehu. Pasažieri podľa hovorkyne musia počítať s výraznými obmedzeniami v železničnej doprave, ktoré potrvajú až do pondelka. Na cestných komunikáciách v Bavorsku hlásili dopravné zápchy a nehody.

Viac o téme: NemeckoMníchovDopravaSneženie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu