Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Hľadaný holandský pár zadržala poľská polícia: Prokurátor ho pustil na slobodu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

VARŠAVA - Poľský prokurátor sa rozhodol nevziať do väzby holandský pár, na ktorý holandské úrady vydali Európsky zatýkací rozkaz (EZR) po tom, ako z Holandska ušli spolu so svojou 16-mesačnou dcérou. Holandské orgány činné v trestnom konaní dieťa považujú za unesené. Informuje agentúra PAP.

Krajská prokurátúra v Krakove rozhodola, že pár, ktorý v piatok zadržala poľská polícia, nie je potrebné zatknúť, no musí polícii zostať k dispozícii. Dcéra páru je hospitalizovaná v meste Myślenice na juhu Poľska.

archívne video

Netradičné prerušenie jazdy linky MHD srnou: V šoku zostali aj cestujúci (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Bratislavský kraj )

Holandský úrad sociálnych vecí rodičov obviňuje z týrania svojej dcéry nesprávnym spôsobom liečby. Holandský súd sa preto rozhodol zveriť dieťa do ústavnej starostlivosti, dvojica sa však rozhodla utiecť do Poľska.

Holandské úrady sa na pár po jeho úteku rozhodli vydať EZR, "pretože tým, že svoju dcéru vzali bez povolenia súdu z nemocnice, porušili holandské zákony," vyhlásil v pondelok pre agentúru PAP právnik dvojice. Zároveň dodal, že súd rozhodol na základe obvinenia jedného z holandských lekárov, ktorý dieťa liečil. Nemenovaný zdroj blízky dvojici uviedol, že holandský súd sa rozhodol prípad odročiť, pretože si vyžaduje dôkladnú analýzu.

Viac o téme: PátranieSlobodaPolícia HolandskoProkurátor
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu