Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Ďalšia havária v Benátkach! 15 ľudí utrpelo zranenia, autobusy budú okamžite stiahnuté na kontrolu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

RÍM - Pätnásť ľudí utrpelo zranenia pri nehode autobusu, ku ktorej došlo v sobotu večer v benátskej štvrti Mestre, kde pred vyše týždňom pri nehode autobusu zahynulo 21 ľudí.

Polícia uviedla, že tentoraz elektrobus zišiel z cesty v zákrute a narazil do obytného domu. V ohrození života nie je žiadny zo zranených, informovala v noci na nedeľu agentúra DPA. Primátor Benátok Luigi Brugnaro v príspevku na sociálnych sieťach uviedol, že všetky autobusy patriace spoločnosti La Linea a využívané v oblasti Benátok budú okamžite stiahnuté na kontrolu. Aj vozidlo, ktoré havarovalo pred vyše týždňom, patrilo totiž spoločnosti La Linea.

archívne video

Nehoda motorkára a auta v Zlatých Klasoch (Zdroj: Topky/PH)

Štátne zastupiteľstvo začalo v stredu vyšetrovať výkonného riaditeľa spoločnosti La Linea a dvoch mestských úradníkov zodpovedných v Benátkach za údržbu mostov a ciest. Ide o súčasť vyšetrovania nehody z večera 3. októbra, keď turistický autobus prerazil bariéry na jednom z nadjazdov, z výšky 15 metrov sa zrútil na železničnú trať a začal horieť. Vozidlo viezlo turistov z historického centra Benátok do kempu v neďalekej Marghere.

Pasažieri vyviazli s drobnými poraneniami 

Pitva vykonaná u 40-ročného vodiča preukázala, že bol zdravotne v poriadku - bezprostredne po nehode sa totiž objavili špekulácie, že ho počas šoférovania postihla náhla nevoľnosť. Podľa správ talianskych médií vodič autobusu, ktorý havaroval v sobotu uviedol, že kontrolu nad vozidlom stratil pre náhlu zdravotnú indispozíciu. Ako väčšina pasažierov jeho autobusu, aj on z nej vyšiel s relatívne drobnými poraneniami.

Viac o téme: NehodaZraneníTalianskoBenátkyAutobus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu