Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Tragická nehoda pri Benátkach: VIDEO Kamera zachytila desivý okamih pádu autobusu z nadjazdu

Kamera zachytili moment, keď sa autobus prevrátil. Zobraziť galériu (5)
Kamera zachytili moment, keď sa autobus prevrátil. (Zdroj: Twitter/WatchTower)

BENÁTKY - Talianske úrady pokračujú vo vyšetrovaní utorkovej tragickej nehody autobusu, ktorý sa zrútil z cestného nadjazdu v Benátkach. Medzi 21 obeťami sú občania siedmich krajín, najviac ich pochádza z Ukrajiny. Priemyselná kamera zachytila osudný okamih, keď sa autobus plný cestujúcich prevrátil.

Štyridsaťročný vodič, ktorý pri nehode tiež zomrel, bol podľa talianskych médií krátko po začiatku smeny a pred nehodou išiel s vozidlom úplne normálne. Viezol turistov z historickej časti Benátok do niekoľko kilometrov vzdialeného kempu v časti Marghera. Médiá špekulujú o tom, že príčinou mohlo byť náhle zdravotné zlyhanie vodiča, podľa polície však túto teóriu musí najskôr potvrdiť pitva.

archívne video

Nehoda motorkára a auta v Zlatých Klasoch (Zdroj: Topky/PH)

Úrady počas stredy identifikovali všetkých 20 ďalších obetí nehody. Je medzi nimi deväť Ukrajincov, štyria Rumuni, traja Nemci, dvaja Portugalci, jeden Chorvát a jeden Juhoafričan. Zomreli dve deti vo veku rok a pol a 11 rokov.

Medzi zranenými sú podľa agentúry aj štyria občania Ukrajiny (dve ženy, muž a jedna maloletá), jeden Nemec, Francúzka, Chorvát, dvaja Španieli a dvaja neplnoletí z Rakúska. Stav niektorých zranených je vážny, najmenej dvaja sú po nočnej operácii na jednotkách intenzívnej starostlivosti.

Nehoda sa stala v utorok tesne pred 20:00 na nadjazde spojovacej cesty, ktorá vedie z benátskej časti Mestre smerom na diaľnicu A4. Autobus sa zrútil z desaťmetrového nadjazdu na železničnú trať a začal horieť. Mnohé z tiel boli obhorené, čo komplikovalo ich identifikáciu.

Viac o téme: NehodaObeteBenátkyAutobus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu