Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

V súvislosti s nehodou autobusu pri Benátkach vyšetrujú tri osoby

Kamera zachytili moment, keď sa autobus prevrátil.
Kamera zachytili moment, keď sa autobus prevrátil. (Zdroj: Twitter/WatchTower)

BENÁTKY - Talianska prokuratúra vo štvrtok potvrdila, že v súvislosti s minulotýždňovou tragickou nehodou autobusu na predmestí Benátok, pri ktorej zahynulo 21 ľudí, vyšetruje troch ľudí. Informujú agentúry DPA a ANSA.

Ide o výkonného riaditeľa spoločnosti, ktorej autobus patril a dvoch predstaviteľov benátskej radnice zodpovedných za údržbu ciest. Vo štvrtok o tom ako prvé informovali miestne noviny Il Gazzettino. Autobus s turistami smeroval 3. októbra z centra Benátok do kempu, keď sa z nejasných dôvodov zrútil z nadjazdu na železničnú trať a po dopade začal horieť. Príčina nehody dosiaľ nie je známa.

archívne video

Nehoda motorkára a auta v Zlatých Klasoch (Zdroj: Topky/PH)

Zahynulo deväť Ukrajincov, štyria Rumuni, traja Nemci, dvaja Portugalčania, Chorvátka, občan Juhoafrickej republiky (JAR) a taliansky vodič autobusu. V nemocnici zostáva 13 zranených, najmenej jeden z nich je v kritickom stave. 

Vyšetrovanie sa v súčasnosti zameriava na riaditeľa autobusovej spoločnosti La Linea, od ktorej si prevádzkovatelia kempu vozidlo prenajali. Vyšetrovatelia skúmajú aj stav zvodidiel na nadjazde. Momentálne tiež prebieha pitva vodiča, pretože podľa prvotných špekulácií ho postihla náhla nevoľnosť.

Viac o téme: NehodaBenátkyAutobus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu