Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

Krásna tatérka Shani Louk unesená Hamasom žije: Je v kritickom stave! Pomôžte nám, prosí mama

Shani Louk uniesli bojovníci Hamasu.
Shani Louk uniesli bojovníci Hamasu. (Zdroj: Instagram/ shanukkk)

BERLÍN - Po ničivých útokoch teroristov Hamasu na Izrael sa objavujú náznaky, ktoré môžu znamenať novú nádej pre unesenú nemecko-izraelskú ženu Shani Louk. Vraj je v nemocnici v pásme Gazy a je nažive.

Video, ktoré ukazuje mladú ženu polonahú a bez života vystavenú v pickupe riadenom bojovníkmi Hamasu, vyvolalo hrôzu po celom svete. Matka umeleckej tatérky, ktorá bola na hudobnom festivale neďaleko pásma Gazy, keď teroristi zaútočili, teraz prezradila, že jej dcéra môže byť ešte nažive.

archívne video

Situácia v izraelskom Tel Aviv sa vyostruje: Video zachytáva trosky po útoku raketami (Zdroj: Diana Atzmon Weinberg)

"Prosíme - nie, požadujeme, aby nemecká vláda konala rýchlo," uviedla matka 22-ročného dievčaťa vo video správe, ktorú v utorok zdieľala online. "Toto je naozaj moje zúfalé volanie do celého Nemecka, aby mi pomohli dostať moju Shani späť domov zdravú."

Jej dcéra má vážne zranenie hlavy a je v kritickom stave, uviedla matka vo video správe. "Musíte konať rýchlo, aby ste dostali Shani z pásma Gazy," dodala matka.

Kreditná karta použitá v pásme Gazy

Podľa správ nemeckých médií kľúčovú stopu poskytla Shanina kreditná karta a rodinný priateľ v pásme Gazy. Karta bola použitá v obchode neďaleko indonézskej nemocnice v Gaze. Peniaze neboli vybraté, ale matka Ricarda Louk dostala e-mail s varovaním z banky.

Rodinný priateľ sa na to informoval, ale nebolo mu umožnené navštíviť 22-ročné dievča. "Pevne predpokladáme, že je to Shani," povedala pre "Spiegel" dlhoročná priateľka rodiny. Ministerstvo zahraničných vecí musí okamžite konať: „Každý deň sa počíta."

Nezvestná od soboty

Shani Louk je nezvestná od soboty. Zjavne ju uniesli do pásma Gazy počas útoku Hamasu na hudobný festival v Izraeli. Na videu bola 22-ročná žena videná polonahá na pickupe medzi niekoľkými mužmi Hamasu v pásme Gazy s tvárou k zemi a vykrútenými nohami. Matka ju spoznala podľa tetovania.
 

Viac o téme: IzraelHamasúnosShani Louk
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu