Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

Primátorka Trenčianskych Teplíc: Dovolenka sa zmenila na BOJ o život, odvšadiaľ počuje výstrely, krik a výbuchy!

Primátorka Trenčianskych Teplíc vycestovala do Izraela ešte pred sobotným konfliktom
Primátorka Trenčianskych Teplíc vycestovala do Izraela ešte pred sobotným konfliktom (Zdroj: Facebook/Zuzana Ďurmeková)

IZRAEL – Primátorka Trenčianskych Teplíc Zuzana Frajková Ďurmeková pricestovala do Izraela v stredu. V čase, keď o plánovanom útoku nikto netušil. Už od soboty sa tak nachádza priamo v centre diania a z okolitých miest počujú výstrely, krik a výbuchy. Radosť z cestovania vystriedal strach o holý život.

Primátorka priletela do Izraela ešte minulý týždeň v stredu. Podľa slov, ktoré zverejnila na sociálnej sieti je v bezpečí, no z mnohých miest sa ozývajú výbuchy a tak má strach o svoj život.Vládny špeciál, ktorý pristál dnes neskoro popoludní na bratislavskom letisku, priviezol prvú deväťdesiatku  cestujúcich, no pre primátorku sa už miesto nenašlo.

Ódor odsúdil útok na Izrael: S repatriáciami pomáha aj vládny špeciál (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

„Sme v oblasti, kde je relatívny kľud. Ale verte mi, že v noci počúvať výstrely, krik a výbuchy , to na pohode nikomu nepridá,“ napísala primátorka úprimne. Zároveň cíti beznádej, pretože nevedia, ako z krajiny, ktorá sa zmieta v konfliktoch, odídu. „Čo je pre Slovenskú republiku dôležitejšie, ako postarať sa v núdzi o svojich občanov?“, nešetrila kritikou. „Mnohí si myslíte, že odlietame špeciálnym lietadlom v stredu. Nie, nie je to tak. Je nás tu veľa a lietadlo odvezie asi 83 ľudí. Smola...,“ dodala.

 

Pozdravujeme Vás všetkých priatelia z Izraela. Toľko pocitov, ktoré sa teraz v mojej mysli miešajú, som ešte...

Posted by Zuzana Ďurmeková on Tuesday, October 10, 2023

Podľa dostupných informácií je v krajine viac občanov Slovenskej republiky a tak špeciál nedokáže prepraviť všetkých. Predseda vlády Ódor dnes na tlačovej konferencii uviedol, že pokiaľ lietajú komerčné lety, „nedá sa spoliehať len na vládny špeciál, je to posledná možnosť“. V núdzi však Slovákov nenechajú a pokiaľ bude potrebné, vládny špeciál vycestuje ešte raz.

Do krajiny ministerstvo zahraničných vecí neodporúča cestovať, aj keď mnohé cestovné kancelárie stále zvažujú, že svojich zákazníkov do krajiny pustia. Vláda, ako aj rezort zahraničia vyzývajú  občanov SR, aby boli zodpovední a nemuseli potom repatriovať občanov, ktorí sa do krajiny vyberú v tieto dni.

Viac o téme: IzraelHamasZuzana Frajková Ďurmeková
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu