Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Dcéru jej uniesol zákerný Hamas: Matka známej tatérky na VIDEU zúfalo prosí o pomoc, od soboty o nej nič netušia

Shani Louk uniesli bojovníci Hamasu. Zobraziť galériu (2)
Shani Louk uniesli bojovníci Hamasu. (Zdroj: Instagram/ shanukkk)

TEL AVIV - Shani Louková, ktorá sa živila ako tatérka, navštívila s priateľmi hudobný festival v južnom Izraeli. Potom v oblasti zaútočili bojovníci Hamasu. Matka 22-ročnej dcéry sa bojí o jej život a obrátila sa na verejnosť.

Medzi ľuďmi, ktorí sa stali terčom útoku islamského hnutia Hamas na hudobnom festivale v Izraeli, bola aj 22-ročná Nemka Shani Louková. Mladá žena pracuje ako tatérka. Dievča je od soboty nezvestné a rodina o ňom nič nevie. Oznámila to jej matka Ricarda Louková vo videospráve, ktorá koluje po sociálnych sieťach. V nej žiada o pomoc a informácie, aby opäť našla svoju dcéru. Bohužiaľ, po útoku na festival j nezvestných veľa ľudí.

Situácia v izraelskom Tel Aviv sa vyostruje: Video zachytáva trosky po útoku raketami (Zdroj: Diana Atzmon Weinberg)

Rodina sa o osud Shani veľmi obáva. Sú presvedčení o tom, že ju spoznali na videu, ktoré ukazovalo, že leží polonahá na džípe, informoval Spiegel. V klipe vidno mužov šliapať po ženskom bezvládnom tele. Jeden ju ťahá za vlasy, ďalší jej pľuje na krvácajúcu hlavu. Muži kričia „Alláhu Akbar“, „Alah je veľký“. Potom sa džíp rozbehne preč. Shaniina matka ju spoznala podľa nápadného tetovania. Predpokladá a dúfa, že bola unesená a stále žije. 

Podľa správy Shani Louk nikdy nežila v Nemecku, ale niekoľkokrát navštívila svojich starých rodičov v Ravensburgu v Bádensku-Württembersku. Jej matka, katolíčka, ktorá neskôr konvertovala na judaizmus, emigrovala do Izraela. Židovský otec je Izraelčan. Rodina žije asi 80 kilometrov od pásma Gazy. Mladá žena má nemecké občianstvo.

Dcéru jej uniesol zákerný
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: FOTO TASR/AP)

Počas sobotňajšieho veľkého útoku Hamasu na Izrael bola Louková s priateľmi na hudobnom festivale neďaleko Kibbutz Re'im, povedala jej matka pre nemecký Spiegel. Zavolala svojej dcére, keď vyleteli prvé rakety Hamasu. Mladá žena odpovedala, že budú hľadať úkryt. Potom už o nej rodina nepočula. Jej kreditná karta však bola neskôr použitá v Gaze.

Strieľali do davu

Izraelské médiá informovali, že bojovníci Hamasu strieľali do oslavujúceho davu na festivale. Videá, ktoré kolovali online, ukazovali stovky mladých ľudí, ktorí utekali pred streľbou.

Podľa správy denníka Bild teta Shani Louk, jej partner a jej starý otec tiež dúfajú, že mladá žena je stále nažive a prepustia ju. Priateľ jej tety Winfried Gehr pre denník povedal, že mladá žena festival organizovala spolu so svojím mexickým priateľom: "Cestovali s ním po celom svete. Teroristi majú práve to nemecké dievča, ktoré vždy bojovalo za mier a nevstúpilo do armády. Mladík na ňu napľul, takže môžete vidieť, aká veľká je tá nenávisť.“

Podľa správy rodina zverejnila nemecké občianstvo svojej dcéry, pretože dúfala v pomoc od nemeckých úradov. Shani Louk je totiž len jeden prípad z desiatok. Podľa izraelskej vlády boli do pásma Gazy unesené stovky Izraelčanov vrátane mnohých žien, detí a starých ľudí.

Viac o téme: IzraelHamasPásmo GazyShani LoukPalestnína
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu