Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Kuriozita na švajčiarskom letisku: Lietadlo odletelo s pasažiermi, ale bez ich batožiny!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images/Takosan)

ŽENEVA - Lietadlo leteckej spoločnosti Swiss v sobotu letelo z Zürichu do Bilbaa bez jedinej batožiny na palube. Prepravca najprv hodinu čakal, či sa nájde potrebný pozemný personál. Keď sa tak nestalo, do Španielska odletel len so 111 cestujúcimi a ich kufre nechal vo Švajčiarsku, napísala agentúra AFP.

Spoločnosť Swiss zabezpečovala let WK226 pre ďalšiu dcérsku spoločnosť nemeckej Lufthansy Edelweiss. Lietadlo malo meškanie hodinu a pol už v Zürichu, v Bilbau potom cestujúci čakali ďalšie dve hodiny na svoju batožinu. Na palube nebol žiadny švajčiarsky personál, ktorý by im vysvetlil, čo sa deje, napísal server Blick. 

Archívne video: Záujem o cestovanie lietadlom z Bratislavy sa zdvojnásobil

Záujem o cestovanie lietadlom z Bratislavy sa zdvojnásobil (Zdroj: TASR/Martina Kriková)

"Chýbal pozemný personál. Z prevádzkových dôvodov sme sa rozhodli let uskutočniť bez batožiny, inak by sme neboli schopní letieť späť do Zürichu včas pred nočným zákazom letov," uviedol hovorca Swiss Kavin Ampalam. Za spôsobené ťažkosti sa ospravedlnil a uviedol, že spoločnosť preveruje, čo presne sa stalo.

"Máme absolútne pokazenú dovolenku," uviedol jeden z cestujúcich, ktorý cestoval do Španielska za paraglajdingom. Bez vybavenia je ale jeho program nemožný, povedal turista Blicku. Sťažujú sa aj ďalší pasažieri, podľa niektorých "muselo byť predsa posádke jasné, že nemajú žiadnu batožinu. Vedome nám pokazili dovolenku".

Viac o téme: LietadloLetiskoBatožinaCestovanie BilbaoŠvjačiarskoPozemný personál
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu